İSTANBUL (AA) - Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin derin teknoloji odaklı yeni bir hizmeti olan Fonlabüyüsün'ün paya dayalı ilk kitle fonlama kampanyası Non Nocere, yatırımcıların gösterdiği büyük ilgi sayesinde kısa sürede başarıyla tamamlanırken, Afara Tarım Robotu kampanyası devam ediyor.

Halk Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, YTÜ Yıldız Teknopark kuluçka girişimlerinden olan Non Nocere, modern çağın cerrahi eğitim ihtiyacını karşılamak için geliştirilen sanal bir platform olarak öne çıkıyor. 7 milyon 500 bin TL fonlama hedefi ile 28 Kasım 2022'de başlayan Non Nocere kampanyası, ek fonlama sınırı olan yüzde 20 oranını da aşarak 540 yatırımcıdan 10 milyon 418 bin 400 TL talep topladı ve 9 Aralık 2022'de erken kapatma yoluyla başarıyla sonlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin, "Bu platform sayesinde cerrahi eğitim alan hekimlerin zaman ve mekândan bağımsız olarak, sanal gerçeklik ortamında bilgi ve becerilerinin artırılması ve edinilen tecrübelerinin tekrar edilebilmesine imkan sağlanacaktır." ifadesini kullandı.

Fonlabüyüsün'ün ilk kampanyasının başarılı sonuçlarından güç aldıklarını belirten Sezgin, yeni kampanyaları Afara Tarım Robotu girişiminin 26 Aralık 2022'de yatırımcılara sunulduğunu bildirdi.

Sezgin, tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen, KOSGEB tarafından AR-GE desteği verilen, Türkiye ve uluslararası patent başvurusu bulunan Afara Tarım Robotu projesinin, tarım sektöründe yaşanan otomasyon ihtiyacına yanıt vereceğini, pamuk yetiştiricilerinin en büyük sorunlarından biri olan hasat sonrasında tarladaki kalıntı pamuğun (afaranın) yüzde 70'ten fazlasının Afara Tarım Robotu ile toplanabileceğini kaydetti.

- Afara Tarım Robotu, Yıldız Tekno GSYO AŞ'den 1 milyon 870 bin TL yatırım aldı

Verilen bilgiye göre, Afara Tarım Robotu, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın en büyük pamuk üreticilerinin bulunduğu, ABD'nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES'e katılarak 5-8 Ocak 2023'te potansiyel müşterileriyle buluştu.

YTÜ Yıldız Teknopark kuluçka girişimlerinden olan Afara Tarım Robotu, Yıldız Tekno GSYO AŞ'den 1 milyon 870 bin TL yatırım aldı.

Yenilikçi ve sürdürülebilirlik odaklı tarım teknoloji projesi Afara Tarım Robotu'na, bireysel ve kurumsal yatırımcılar, "www.fonlabuyusun.com" internet adresi üzerinden tamamen dijital bir süreç ile yatırım yapabiliyor.

Girişim sermayesinin erken evre yatırımlarına odaklı kısmını teşkil eden paya dayalı kitle fonlama, katılım esaslı yatırım araçlarından muşaraka ve mudarabaya büyük benzerlikler taşıyor. Bu kapsamda Non Nocere ve Afara girişimleri, İslami Finans Danışmanlık'tan (İSFA) icazet alarak katılım finans ilke ve esaslarına uygun olduğunu belgeledi.