Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara tarafından düzenlenen programda Başkentli sanayici ve girişimcilerle bir araya geldi.

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ile İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin’in de yer aldığı toplantıda Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına geldiği 2019 yılından bu yana gerçekleştirdiği projeleri anlattı.

Konuşmasına Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan Mansur Yavaş, “6 Şubat’ı hep birlikte anıyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Halen Ankara’da çok yaralı var, onlara da şifa diliyoruz” diyerek 2 bine yakın depremzede vatandaşı misafir etmeye devam ettiklerini söyledi.

2019 yılından bu yana gerçekleştirdikleri hizmet ve projeleri anlatan Yavaş, “Farklı bir belediyecilik yaptığımıza inanıyoruz. İş başına gelir gelmez öncelikle kendim dahil belediyenin hiçbir personelin ayrıcalıklı olmadığını, Ankara halkının verdiği gelirlerle maaşını aldığını dolayısıyla onlara eşit hizmet etmesi gerektiği inancıyla öncelikle rozetimizi çıkardık.” ifadelerini kullandı.

Ankara’ya hizmet ederken sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinde olduklarını belirten Yavaş, “Hiçbir kararı kendi başımıza almıyoruz. Kent Konseyimizde bin 800’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu var. Bu insanlar Ankara için toplanıyorlar, bizim görmediklerimizi görüp bize öneriyorlar ve belediye meclisimizden de oy birliğiyle geçiyor.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKi ve EGO’nun bütçe gelir-gider gerçekleşmeleri hakkında bilgi veren Yavaş, EYT ve deprem gibi öngörülemeyen durumların ek mali yük olarak bütçede yer aldığını kaydetti.

DSİ’nin 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesine yazdığı yazıyla belirttiği Ankara Taşkın Eylem Planı’nda riskli olan 16 noktayı bildirmesine rağmen 2019 yılına kadar hiçbir çalışma yapılmadığını vurgulayan Yavaş, belirtilen 10 noktada çalışmaları tamamlandıklarını, 6 noktada da çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı