Yılmaz, milli teknoloji hamlesinin paydaşlarını buluşturan ve “Gelecek için Teknolojiler” temasıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen "Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nın açılışını gerçekleştirdi. 

Türkiye Yüzyılı'nı sürdürülebilir milli teknolojilerle daha da yükseğe taşıyacaklarını söyleyen Yılmaz açıklamasında, ''Bu hedefler doğrultusunda, Ar-Ge harcamalarımız 21 yılda yıllık 1,2 milyar dolardan 12 milyar dolara yükseldi. Milli gelirimizden Ar-Ge’ye ayırdığımız pay yüzde 0,49’dan yüzde 1,32’ye çıktı.'' ifadelerine yer verdi.

Yılmaz, küresel rekabetteki konumu güçlendirmek için Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını yüzde 2 düzeyine taşımayı hedefleyip, Türkiye'yi Küresel Yenilik Endeksinde ilk 20’ye taşımak istediklerini ifade ederek, ''Bu vesileyle verimlilik ve teknoloji vizyonumuzun lokomotifi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne; fuarın düzenlenmesinde emeği geçen Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi başta olmak üzere tüm paydaş kurum ve kuruluşlar ile katılımcılara teşekkür ediyorum.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı