Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde bulunan “Balık Hali”ni sıfırdan inşa ederek Başkente kazandırdı.

10 bin metrekarelik bir alanda 14 dükkan ve 235 metrekarelik soğuk hava deposunun yenilenmesinin ardından esnaf daha hijyenik, konforlu ve modern bir tesise kavuştu.

Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde yer alan yaklaşık 10 bin metrekare arsa üzerine 14 dükkan ve 235 metrekarelik soğuk hava deposu inşa edildi. Aynı zamanda, balıkların satış anına kadar taze kalabilmesi için dükkanlara kendilerine ait soğuk hava depoları yapılırken, alanda 46 araçlık da bir otopark inşa edildi.

Yenilenen Balık Hali’nin esnafın yüzünü güldürdüğünün altını çizen Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Toptancı Hal Şube Müdürü Fatih Aydemir, “Ankara Toptancı Balık Hali’nde daha önce baraka olarak faaliyet gösteren yerler, 2022 yılında yıkılarak modern bir şekilde inşa edilerek, Ankara halkının hizmetine sunuldu. Balık halinde 15 iş yeri bulunuyor. Bu iş yerleri içerisinde soğuk hava depoları, şoklama tesisleri ve sosyal alanlar bulunuyor. Hale gelen tüm ürünler veteriner kontrolünden geçtikten sonra Ankara halkının tüketimine sunuluyor.” diye konuştu

Hibya Haber Ajansı