Toplu İş Sözleşmesi için özel bir restoranda yapılan şenlik havasında geçen imza töreniyle büyükşehir belediyesine bağlı Gazibel A.Ş., Gazi Ağaç A.Ş., Gazi Danışmanlık A.Ş., Gaski Enerji A.Ş., Gazi Kültür A.Ş., Gazi Bilişim A.Ş., Gazi Konut A.Ş.’ye bağlı personellerin maaşlarına yüzde yüz zamın yanı sıra ikramiyeler 52 yevmiyeden 60 yevmiyeye çıkarıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, imza töreni öncesi yaptığı sunum ile son on yılda yapılan hizmetler hakkında şu bilgileri verdi:

"Uzun bir yoldan geliyoruz. Bugünün ve şu anın şahitleriyiz. Uzun da bir yola gidiyoruz. Hak çok önemli bir şey. Hakkın adı çok büyük. İşçi kadınlarımızın hakkını hukukunu korumak. Onları alanda daha çok istifade ettirmeye çalışmak. Hem kariyer hem çocuk yapmalarını sağlamak için özel projeler yaptık. Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir akıl ahlak ile bizi geçen bizdendir. Hak-iş hep arkamızda oldu. İşçi haklarına karşı, alın terine karşı güçlü bir duruş gösterdi. Medeniyet bize emrediyor.''

Yaşanan felaketlerden ve salgın hastalıklardan sonra memleketi büyütebilme gücünün el birliğiyle başarıldığı ifade eden Başkan Fatma Şahin, ''Bir topluluğun efendisi o topluluğun hizmetkarıdır. Gönül belediyeciliği yapmak önce kendi ailenle mümkün oluyor. Dünyayı değiştiremeyiz. Görevim bu şehrin 2 milyonu. Bu şehre hizmet etmek için önce çalışma arkadaşlarımın emin olması gerekiyor. Şimdi bütün Türkiye Gaziantep modelini konuşuyor. İşte bu güçle biz yolumuza devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ise yaptığı konuşmada imzalanan toplu iş sözleşmesinin çalışanların maddi ve idari haklarınızı korumayı ve daha da iyileştirmeyi amaçladığını söyledi. Tanrıöver konuşmasında ayrıca toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.

Hibya Haber Ajansı