Malatya'da Yeni Adalet Sarayının Temel Atma Töreni yapıldı.

Törene, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan katıldı.

Malatya’da Adalet Bakanlığınca sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Malatya Adliye Sarayının temel atma töreni için bir aradayız. 6 Şubat depremlerinin üstünden 1 yıl geçti. Ama depremin acılarını yaşamaya devam ediyoruz. Malatya’mız yaşanan depremlerden fazlasıyla etkilendi.  Rabbim ülkemize bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Deprem bölgesi Sayın Cumhurbaşkanımızın, ‘deprem bölgesi önceliğimizdir’ düşüncesinden hareketle deprem bölgesindeki illerimize daha ağırlık verdik. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı olarak Malatya’mızın da dahil olduğu 11 vilayetimizde 24 adet Adalet Hizmet Binasını yatırım programına almış bulunuyoruz. Bu kapsamda Malatya’mızda ağır hasar gören ve bu nedenle yıkılan Adalet Sarayımızın yerine inşa edeceğimiz Yeni Adalet Sarayının temelini atıyoruz.”dedi.

Yeni Adalet Sarayının yapılması için ilgili mercilerle görüşerek yoğun mesai harcadığını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Adalet Sarayımızın Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. DSİ Binası, askeri kışla, kütüphanelerin, hanların, hamamların, kervansarayların, kümbetlerin türbelerin sosyal tesislerin yapılması olsun bu konuda görev tefriki içerisine girmedik.  Belediyemize ait 100 dönüm arazimizi Adalet Sarayımızın yapılması noktasında Adalet Bakanlığımıza tahsis ettik.” açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı