Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Genciyle, yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle tüm Zonguldaklı kardeşlerimizi hürmetle selamlıyorum. Helal rızkın, temiz lokmanın sembol şehri Zonguldak’ta bulunmanın bahtiyarlığını yaşıyorum.

Şehre gelişimizden itibaren bizleri hasretle bağrına basan her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Görüyorum ki miting alanımız büyümüş, genişlemiş. Yeni meydanımız, maşallah şehrimize de çok yakışmış.

Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti edecek hamleleri azim ve cesaretle hayata geçiriyoruz. Karadeniz doğalgazının ardından şimdi de Gabar’da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol bu atılımlardan biriydi.

Hatırlarsanız muhalefet cenahı bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi, alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibarıyla 35 bin varili geçti. Allah’a hamd olsun çalışan, azmeden buluyor. Sondajları yaparak buluyor. Dahası bu rakam her geçen gün artıyor. 2004-2024 yılı sonunda Gabar’daki günlük petrol üretim miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizin üzerinden terörün karanlık gölgesi kalktıkça Allah’ın izniyle çok daha fazlasını bulacağız. Önümüzdeki dönemde hem petrol, hem maden hem de doğalgazda milletimize yeni müjdeler vermeyi ümit ediyoruz.

Türkiye’nin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını kullanmasının engellenmesine bir daha asla müsaade etmeyeceğiz. Zonguldak’ın bizim gönül dünyamızda müstesna bir yeri var. Biz bir avuç kömür için bir ömür veren Zonguldak’ın yürekli, mert ve çalışkan insanlarını Allah için seviyoruz. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde miting maratonumuzu Zonguldak’tan başlatıyoruz.

Bugün aynı zamanda Zonguldak’a aşkla hizmet edecek belediye başkan adaylarımızı sizlere takdim edeceğim. Zonguldak, bizim eser ve hizmet siyasetimizi çok iyi bilen bir şehrimizdir.

Kara elmas diyarını her alanda daha da geliştirmek, kalkındırmak, bayındır hale getirmek için gece gündüz koşturacağız. Bundan en küçük bir şüpheniz olmasın. Tabii Zonguldak sadece milli iradenin değil, milli dayanışmanın da sembol şehri. Bunu milletçe asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gördük.

11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı etkileyen bu büyük afette 53 binden fazla insanımız, hayatını kaybetti. Zonguldaklı madencilerimiz, enkazın altından o depremdeki vatandaşlarımızı kurtarmak için adeta seferber oldu. Bu madenci kardeşlerime şahsım, ailem, milletim adına tekrar teşekkür ediyorum.

Konutların, köy evlerinin, ticarethanelerin ve depremde zarar gören diğer yapıların, hastanelerin açılışlarını yaptık. Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırana ve yaraları tamamen sarana kadar durmayacak, dinlenmeyeceğiz.

Depremlerde, sellerde, tabii afetlerde ve maden kazalarında vefat eden kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum. Mevla, ülkemizi ve milletimizi görünür, görünmez her türlü kazadan, beladan, musibetten muhafaza buyursun.

Biz meydanlarda kuru sıkı atıp, bolca vaat dağıtıp, göreve gelince bir daha oralara uğramayanlardan değiliz. Biz ahdine, kavline ve milletine verdiği sözlere sadık olan bir hükümetiz. Biz, bu milletin efendisi değil, hizmetkarıyız. Biz bu millete hizmet için varız. Bizi, partimizi ve ittifakımızı CHP’nin başı çektiği müzbin muhalefetten ayıran temel vasfımız işte budur.

Onlar çok az iş ama bol bol şov ve reklam yapar. Biz ise eserlerimizle konuşuruz. İcraatlarımızla konuşuruz, projelerimizle konuşuruz. Neticelendirdiğimiz sözlerimizle konuşuruz. Fikri takip yapıp, yerine getirdiğimiz sözlerin çetelesini tutmak bizim için iftihar vesilesidir.

Zonguldak’a son 21 yılda bugünün rakamlarıyla toplamda 189 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Durmak yok, yola devam. Eğitimde 2 bin 120 adet yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 10 bin 487 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda toplam 54 adet spor tesisi inşa ettik.

Önümüzdeki dönemde Beycuma, Elvanpazarcık, Kandilli, Karaman, Karapınar ve Nebioğlu’na doğalgaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Hizmetlerin katlanarak devamı için 31 Mart seçimleri çok çok önemli.”

Zonguldak İlçe Belediye Başkan adayları şöyle:

Alaplı: Recep Ocak

Çaycuma: Bünyamin Bostancı

Devrek: Özcan Ulupınar

Ereğli: İbrahim Sezer

Gökçebey: Erkan Soner Kodaman

Kilimli: Kamil Altun

Kozlu: Ali Bektaş

Hibya Haber Ajansı