İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiadong'a gönderdiği mesajda Çin Yeni Yılı'nı kutladı.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün tebrik mesajı şu şekilde:

"İçimizi ısıtan Bahar Bayramı, Çin Yeni Yılı resepsiyonunua zarif davetinize en içten duygularla teşekkür ediyorum. İki ulusun asırları ve coğrafyaları aşan sosyal, kültürel ve tarihi bağlarının daha da güçlenmesini temenni ediyorum. Bahar Bayramı’nın insanlığa ve Çin halkına sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesi temennisiyle tüm misafirleri şahsınızda sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Çin Yeni Yılı vesilesiyle siz değerli vatandaşlarınıza en içten selamlarımı ve tebriklerimi iletmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu yılki kutlamalarımızın ülkenizdeki milli dayanışma ve uyumun daha da güçlenmesine katkı sağlamasını, saygıdeğer vatandaşlarımıza huzur ve refah getirmesini canı gönülden diliyorum. En içten tebriklerimi yineleyerek, ülkelerimiz arasındaki iş birliği ve dostluk bağlarının artmasını sabırsızlıkla bekliyorum.”

Hibya Haber Ajansı