Dün pozitif açılış sonrasında gün içinde artan satışlar ile hızlı değer kaybeden BIST100 endeksi günü %1.97 oranında değer kaybı ile 8994 seviyesinden tamamladı.

Son haftalarda yaşanan güçlü yükseliş sonrasında dün havanın terse döndüğü görülürken, satış baskısının endeksin genelinde etkili olduğunu görüyoruz.

Yaşanan satışlar sonrasında kısa vadeli göstergelerde bozulma görülürken, son 15 işlem gününde üzerinde hareket edilen 5 günlük ortalamanın hemen altında gerçekleşen kapanışı olumsuz buluyoruz.

Diğer yandan grafikte çizdiğimiz kısa vadeli yükselen kanal desteğinin de kırılmış olması olumsuz görünümü artırıyor.

Bugün gerçekleşecek kapanışın önümüzdeki günler için yönde belirleyici olacağını düşünüyoruz.

Dün yaşanan değer kaybı sonrasında güne hafif tepki alımları ile başlamasın beklediğimiz endekste 9088 seviyesini ilk ara direnç olarak takip edeceğiz.

Beklentimiz paralelinde yaşanabilecek tepki denemeleri sonrasında 9088’in üzerinde kalıcı hareketler gerçekleşmemesi endekste güç kaybının devamını beraberinde getirebilir. Bu nedenle taşınan pozisyonlar açısından 9088 seviyesi yakından izlenmeli.

Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmadığı sürece pozisyonlarda kademeli satış stratejisinin izlenmesini öneriyoruz.

8850 seviyesini ise ilk destek noktası olarak verebiliriz. 10 günlük ortalamanın geçtiği nokta olan bu seviyesinin kırılması ise endekste bozulmayı hızlandıracaktır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı