Altın dünkü seansta 2 ayın ardından 2000 dolar/onsun altına dönmüş oldu.2020 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, ABD’de açıklanan enflasyon verisi beklentileri aşması sonrası sert satış baskısına maruz kaldı. Ocak ayında yüzde 0,2 artış göstermesi beklenen TÜFE, yüzde 0,3 artış göstererek beklentileri aşmış oldu. Bu veri FED’in faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına işaret ederken, altının da sert kayıp yaşamasına sebep oldu. 1993 dolar/ons seviyesinden gün kapanışı yapan sarı maden, yüzde 1,3 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş de dünkü seansta altınla beraber satıcılı bir günü geride bırakırken, son üç haftanın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. 22,70 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden,22,12 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,5 kaybı hanesine yazdı.

 

Platin diğer kıymetlilerle benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, 900 dolar/ons seviyesinden kalmaya devam etti. 890 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan platin, 873 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı.

 

Paladyum dünkü satış dalgasından en çok nasibini alan kıymetli maden olurken, günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu. 896 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,861 dolar/ons seviyesinde gün sonu kapanışı yaparak yüzde 3,9 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı