Beijing Belediyesi Ormanlar ve Parklar Dairesi, kentin parkları festival ortamını daha da eğlenceli kılmak amacıyla İlkbahar Bayramı tatilinin sekiz günü boyunca 109 kültürel etkinlik organize etti. Bu yıl İlkbahar Bayramı, Ejderha yılına (Loong yılına) denk geldiğinden, çocuklarıyla sokağa çıkan anne-babaların favori destinasyonlarından olan Beijing Hayvanat Bahçesi de burçlara ilişkin 170 metrekarelik bir sergi düzenledi.

Geleneksel sanat etkinlikleri de ayrıca tatil boyu ziyaretçi akınına uğradı. Gök Tapınağı ve Beihai Parkı’nın da bulunduğu 15’ten fazla parkta hat sanatı, fener imalatı becerisi ve şekerden heykelciklerin yapımı gibi geleneksel sanat etkinlikleri düzenlendi

Çin’deki sanat müzelerinden toplanan sayısı 500’ü aşkın sanat eserinden oluşan bir sergi de Beijing’deki Çin Ulusal Sanat Müzesi’nde ziyarete açıldı. Sergilenen eserler özellikle Çin resimleri, yağlı boya tabloları, gravürleri, suluboya tabloları, heykelleri ve hat sanatını kapsayan geniş bir sanat türü yelpazesi içeriyor.

Söz konusu eserler Beijing, Shanghai, Jiangsu, Guangdong, Shaanxi, Hubei ve Zhejiang gibi kentlerdeki 15 sanat müzesinden getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çin Ulusal Sanat Müzesi ortaklığıyla organize edilen sergi, 1 Nisan tarihine değin ziyarete açık olacak.

Hibya Haber Ajansı