Bakan Uraloğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Söz konusu gemi dün akşam saat 20.00 sularında Marmara Adası’ndan Gemlik’e dolomit madeni yüklü olarak seyre başlanmıştır. Bölgeye derhal Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın deniz ve hava unsurları yönlendirilmiştir. Bölgedeki gemilere Türk Radyo aracılığıyla çağrılar yapılmıştır.

 Saat 07.12 itibarıyla BATUHAN A isimli gemiden alınan AIS sinyali kesilmiştir. BATUHAN A isimli geminin çağrılara cevap vermemesi nedeniyle arama kurtarma yönetmeliğinin ilgili maddesine göre tehlike safhası ilan edilmiştir. BATUHAN A isimli gemi, son durumuna bakacak olursak TCSG 313 Botu bölgeye ulaşmış olup, bölgede gemiye dair bir bulguya maalesef henüz rastlanmamıştır.

Arama ve kurtarma faaliyetleri, tüm ilgili unsurlarca devam edilmektedir. Bölgede gerek Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz, gerekse de Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca arama kurtarma faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ümidimiz mürettebatımıza sağ salim ulaşılması noktasıdır. İnşallah bunu sağlamış oluruz. 6 kişilik bir mürettebatımız söz konusu. Orada Sahil Güvenlik Komutanlığı botu bir can salına da ulaşmış durumdadır.

Muhtemelen geminin batması sırasında otomatik olarak açılmış ve deniz yüzeyinde görüntüsü tespit edilmiştir. Yoğun bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz.

Erzincan İliç’te yaşanan göçük ile ilgili olarak da inşallah iyi, güzel haberler alırız ve işçilerimize sağ salim ulaşırız diye ümit ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı