Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) dün terörle mücadele ve uluslararası barış konulu bir oturum yapıldı. Çinli temsilci, dünya ülkelerinin dayanışmayı pekiştirerek terörle mücadele konusunda hiçbir çabayı esirgemeden sürdürmesi çağrısında bulundu.

Çin'in BM Daimî Temsilcisi Zhang Jun, oturumda şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası toplumun karşı karşıya olduğu terör tehdidi hala ciddi seviyede bulunuyor. Tırmanmaya devam eden Filistin-İsrail çatışmasının yayılma etkileri birçok ülkede nefret bağlantılı suçlarda terör saldırısı riskinde artışa yol açtı. Ortadoğu'daki durumun daha tehlikeli bir duruma kaymasını önlemek için en acil vazife Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanmasıdır.”

Zhang, kapsamlı tedbirler alınması ve terörizmin kökenlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Çinli temsilci, çifte standartların terk edilmesi, seçici terörle mücadeleye karşı çıkılması ve terörle mücadelenin siyasallaştırılmasına son verilmesi gerektiğini de söyledi.

Terörle mücadele açısından kaynağın dağılımının optimize edilmesi gerektiğine dikkat çeken Zhang, BM ve uluslararası toplumun Afrika ülkelerinin ihtiyaçlarına göre daha fazla destek sağlayarak bu ülkelerdeki terörle mücadelenin etkinliğini artırması gerektiğini kaydetti.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Çin’in her zaman olduğu gibi uluslararası terörle mücadele iş birliğine aktif bir şekilde katılarak çeşitli kanallarla gelişmekte olan ülkelere, özellikle Afrika ülkelerinde ilgili yetenek inşasının artırılmasına yardım sağladığını aktardı.

Zhang Jun, gelecekte Küresel Güvenlik İnisiyatifi’nin yerine getirilmesi, her türlü terörizme darbe indirilmesi ve uluslararası barış ve güvenliğin korunması amacıyla tüm taraflarla el ele vererek çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi.

BM Terörle Mücadele Ofisi Genel Sekreter Yardımcısı Vladimir Voronkov, oturumda tüm tarafları radikal örgütlerle ve terörizmle mücadelede çok boyutlu bir yaklaşım benimsemeye çağırdı.

Hibya Haber Ajansı