“Sisi’yle ilişkileri niye bozdun, bugün niye düzeltiyorsun?”

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ziyaretini değerlendirerek başlayan Babacan,“Sayın Erdoğan’a soruyorum: Sisi’yle ilişkileri niye bozdun, bugün niye düzeltiyorsun? Siz bugüne kadar bir açıklama duydunuz mu? Bir sebep açıkladı mı? ‘Sisi’nin şu şu hataları vardı, onun için ben ilişkileri bozdum, ona zalim dedim, ama sonra Sisi hatalarından döndü, artık doğru işler yapıyor, onun için ben ilişkileri düzeltiyorum.’ Böyle bir şey duydunuz mu? Niye zalim diyorsun, niye şimdi kardeşim diyorsun? Sebep ne?” dedi.

“Türkiye’de madenlerle alakalı tüm izinler, tüm ruhsatlar Külliye’de veriliyor”

İliç’teki madende yaşanan olaya da değinen Babacan, “Şunu da unutmayalım ki, Türkiye’de madenlerle alakalı tüm izinler, tüm ruhsatlar, bir izin veya izin yenileme; tamamı Cumhurbaşkanlığı’nda, Külliye’de veriliyor bu izinler. Taner Yıldız’ın Enerji Bakanlığı döneminde bu yetki bakanlıktan alındı. O zaman başbakanlığa, daha sonra cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber cumhurbaşkanlığına alındı. Yani Türkiye’de madenle ilgili bir işiniz varsa,Külliye’de birilerini bilmek, birilerini tanımak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

“Dünya alem biliyor ki bu ülkede enflasyon çok daha yüksek”

Babacan enflasyon rakamalarına da değinerek, "Emeklilerimizin yoksullaşması, emekli maaşlarınınartık hiçbir şeye yetmemesinin temelinde TÜİK’in açıkladığı gerçek olmayan düşük enflasyon rakamları var. Bu gerçekten çok büyük bir haksızlık. Aynı zamanda emeklinin hakkından çalmak. Çünkü dünya âlem biliyor ki bu ülkede enflasyon çok daha yüksek. Bir emekli maaşı temel ihtiyaç olan barınmaya dahi yetmez hale geldi. Eğer bir emeklimizin oturduğu ev kendine ait değilse, emekli maaşıyla yaşamak, geçinmek artık mümkün değil. Emekli maaşının içinden kirayı ayırdığınızda,zaten çoğu yerde kirayı bile karşılamıyor; bazı küçük yerleşim merkezlerinde kirayı karşılasa dahi artık temel gıda ihtiyaçlarına imkan kalmıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı