Şanlıurfa Valiliği himayelerinde Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şurkav işbirliği ile yürütülen projede merkez ilçelerdeki köy okullarımızdan her hafta 150 ilkokul öğrencimiz şehre getiriliyor ve sabah Göbeklitepe gezisiyle başlayan gün Şanlıurfa Müzesi gezisi, Balıklıgöl ziyareti ve Piazza’da öğle yemeği ile son buluyor. Çoğu şehre bile henüz gelmemiş olan minik öğrencilerimizin böylesine önemli yerleri öğretmenleriyle geziyor olmaları projeye değer katıyor. Geçtiğimiz iki yıl haftada iki gün olmak üzere toplam bin öğrencimiz proje katılırken, bu yıl proje gezileri haftada üç gün gerçekleştiriliyor ve birinci dönem sonu itibariyle 2550 öğrencimiz ve 51 okulumuz projeye dahil edilmiş durumdadır. Yılsonunda 5 bin öğrencimizi misafir etmiş olacağız.

 

Dönem başında ve sonunda Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın makamında ağırladığı minik öğrencilerimiz köyden getirdikleri yumurta ve Urfa fıstığını Sayın Valimize hediye ettiler.

 

Köylerdeki öğrencilerimizi unutmayan ve onlara bu güzel geziyle unutulmaz bir gün yaşatan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şurkav’ın ortak yürüttüğü Şanlıurfamı Tanıyorum Dünyaya Tanıtıyorum projesinin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz.