Stockholm, 17 Şubat (HİBYA) – Rus medyası ve devlet yanlısı sosyal medya hesaplarında, Rusya'nın cinayetten hiçbir kazancının olmadığı vurgulanırken, Navalny'nin ölümünün arkasında ABD'nin olduğu öne sürülüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Telegram kanalında dünya liderlerinin Rusya'yı cinayetle suçladığına işaret ederek, "Henüz adli tıp incelemesi yok, ancak Batı dünyasının hükmü zaten açık" diye yazdı.

Rus devlet medya şirketi RT'nin Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonjan, Letonya'nın Navalny'nin Kremlin tarafından öldürüldüğüne ilişkin yorumu nedeniyle Oscar alması gerektiğini vurguladığı Telegram mesajında, "Herkes Navalny'yi çoktan unuttu ve özellikle seçimlerden önce onu öldürmenin bir anlamı yok. Ama bunda farklı güçlerin çıkarı olması muhtemel'' dedi.

Rus programcı Vladimir Solovyov'un programında bir konuk, Navalny'nin CIA tarafından Rusya'ya karşı kullanılmak üzere öldürüldüğünü iddia etti.

Rusya yanlısı Telegram kanalı Tsargrada'nın analizinde de ABD ön plana çıkarılıyor: "Artık en mutlu olanlar, Amerikan askeri yardımını Ukrayna'ya dağıtan lobiciler olacak."

 

Hibya Haber Ajansı