Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğu ve Güneydoğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, farklı yörelerden 40-50 sene önce Bursa’ya gelmiş, gönlünde hem doğduğu şehri hem de yaşadığı şehri muhafaza eden insanlarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkan Aktaş, nüfusu üç buçuk milyona varan Bursa’nın ruhaniyetli bir şehir olduğunu belirterek, “Her şehrimizin ayrı ayrı güzellikleri var ama Bursa ayrı bir güzel. Her birimizin gönlü, kalbi, duası Bursa ile beraber. Son 5 senede ülkemizde birçok olumsuz olaylar yaşandı. Pandemi sebebiyle hayat durma noktasına geldi. Ülkenin güneyinde yangınlar, kuzeyinde seller yaşandı. Ülkemizin her bölgesine Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yetişmeye çalıştık. Asrın felaketi olan iki büyük depremle sarsıldık. Yaraların sarılması için bölgede güzel işler yaptık” diye konuştu.

Son 5 senede yapılan çalışmaları sunum eşliğinde anlatan Başkan Aktaş, yalın belediyecilik, ulaşım, kentsel dönüşüm, sosyal yaşam alanları, spor, tarihi kültürel miras başta olmak üzere Bursa’ya kazandırılan hizmetler konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Hibya Haber Ajansı