Görgün, 'Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı'nı düzenleme niyetleri ve hedeflerinin başarıya ulaştığını gözlemlediğini belirterek, etkinlikteki ana temanın ihracat olduğunu söyledi.

Görüştükleri sektör paydaşlarının kendilerine olumlu düşüncelerini ilettiğine değinen Görgün, “Amacımız, işimiz, gücümüz: ihracat. Savunma sanayi başkanlığına başladığımda bir organizasyonel bir değişiklik yaptık. Dağınık birtakım birimler vardı, onları toparladık. Uluslararası İş Geliştirme Daire Başkanlığı’ndaki tüm arkadaşlarla direkt çalışıyoruz. Mutlaka haftalık toplantılar yapıyoruz.” dedi.

Görgün, iş yapış modellerini de uluslararası anlamda biraz çeşitlendirmeleri ve ezber bozan birtakım yaklaşımları ortaya koymaları gerektiğini dile getirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bunun bir kısmı tabii ki finansman ve kaynakla alakalı ama diğer önemli bir kısmı da müşteriyi biraz daha ikna edebilmekle alakalı diye değerlendiriyorum. Uluslararası iş geliştirmedeki en önemli göstergelerimizden bir tanesi, ülkemizde düzenlenen IDEF Fuarı. Hem katılımcı seviyesiyle hem uluslararası şirketlerin kendi ürünlerini sergilemesi hem de düzenlenen paneller anlamında prestijli bir gövde gösterisi yaptığımız bir etkinlik."

Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çeken Görgün, “Aslında tüm dünya için uzun soluklu bir iş birliği vadediyoruz. Yaş ortalamamız 34 civarında. Bu insanlar en az 60-65 yaşına kadar çalışsa bir 30 sene muhataplarımız açısından var olan tecrübenin zaman içinde iyi bir ilişkinin devamı demek. Bu çok önemli.” diye konuştu.

Görgün, modernizasyonla başlayan, özgün tasarımlara giden süreçte çok ciddi bir deneyim kazandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu deneyimle de yeni ürünlerin geliştirilmesi veya farklı ülkelerin ortaya koyduğu çözümleri iyi özümseyip daha özgün yaklaşımlar getirebilecek tecrübemiz var. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde global olarak bakıldığında hakkın, adaletin yanında. Dünyada ne kadar haksızlık varsa ilk o haksızlığı ifade eden Cumhurbaşkanımız oluyor.”

Türkiye ile birlikte çalışan, gelişen, çalışmak ve ilerlemek isteyen ülke sayılarının artığının altını çizen Görgün, “NATO’daki hem modernizasyon hem yeni ürünlerin geliştirilmesinde Avrupa’daki ülkelerle beraber çalışabilmek için önemli bir fırsatız diye düşünüyorum. Türkiye, askeri gücü itibarıyla bakıldığında NATO’nun en büyük ortaklarından bir tanesi.” şeklinde konuştu.

(Konferansta gerçekleştirilen röportajlar belli aralıklarla paylaşılacaktır.)

Hibya Haber Ajansı