Özel’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Tüm kadın adaylarımıza, tüm genç adaylarımıza sahip çıkanız ve bundan sonra gençler ile kadınların Atatürk’ün istediği ve onun açtığı yolda ilerleyebilmeleri için hepsini siz değerli örgütümüze emanet ediyorum. Aday belirleme süreçleri bazı partilerde kapalı kapılar ardında oluyor. Listeler, basına geçildiğinde ya da aday tanıtımı yapılırken görülüyor. Oysa, CHP’de hep böyledir ama bu dönem objektif kriterleri ve çok önemli yöntemleri benimsedik ve sürdürdük.

Adaylarımızı belirlerken seçmenimizi dinledik, örgütümüzü dinledik, aday adaylarımızı dinledik. Sokağın sesine kulak verdik. Kanaat önderleriyle görüştük. Parti meclisi üyelerimizi ve milletvekillerimizi görevlendirdik. Onların detaylı raporlarını aldık. 3 bin anket, araştırma yaptırdık ve sonuçta 339 bin tekil anket sonucuyla adaylarımızın belirlenmesi için çok önemli veriler elde ettik.

Mevcut belediye başkanlarımız hakkında memnuniyet anketleri, anketlerin olumlu olması durumunda adaylığa devam sürecini gerçekleştirdik.

Bizim bu ülke için toprağa düşen şehitlerimize, açta açıkta bırakılan depremzedelere, Atatürk emanet etmiştir ki kimsesizlerin kimsesiyiz. Hepsine birden borcumuz var, bunun için çalışmak ve iktidar olmak zorundayız. Biz, Cumhuriyet Halk Partisiyiz.

Bu topraklara sosyal belediyecilik anlayışını getiren, bu topraklara sosyal devlet anlayışını taşıyan, sosyal demokrasiyi getiren partiyiz. Büyük bir mirasın sahibiyiz. Türkiye’de yerel yönetimler tarafından ilk kez yapılan pek çok uygulamayı hayata geçiren partiyiz. Kentsel dönüşüm, toplu konut, metro, metrobüs, hafif raylı sistem, biyolojik artıma ve daha pek çok projenin ve bu projeleri hayata geçirenlerin mirasçılarıyız.

İnsanlarımız, CHP’li belediyelerin olduğu kentlerde yaşamaktan keyif alıyor. Yaşamayanlar ise buralarda bir hayat kurabilmenin hayalini kuruyor. Tatile bizim kentlere geliniyor. Göç için CHP’li belediyeler göç alıyor. Göçü, AK Partili Cumhur İttifakı’nın belediyeleri veriyor. CHP’li belediye başkanına oy vermek demek aslında hem geçmişi ödüllendirmek hem geleceğe umutla bakmak demek.

CHP olarak ‘Oyu bize verin’ diyoruz ama bize vermeyeni cezalandırmakla asla tehdit etmiyoruz. CHP olarak bize oy verenlerin oylarını alıyoruz ama asla oy vermeyenlere hizmet etmeyip hizmette bir ayrıcalık yapmıyoruz. Çünkü biz belediyecilik hizmetinin bir kamu hizmeti olduğunun ve bu hizmeti yapmanın CHP’li belediyelerin vatan borcu olduğunun farkındayız.

Seçim bildirgemiz, kalkınma, refah ve dayanışma belediyeciliğini önceleyen, 3 bölümden, 15 alt başlıktan ve 105 sayfadan oluşan etkili bir bildirge. Bu bildirgeyi basıp, burada dağıtsaydık 14 ağaç kesecektik. Eğer basıp bütün üyelerimize yollasaydık 2 bin 157 ağaç kesilecekti. Bildirgeyi partimize oy verenlere ulaştırmaya kalksak 20 bin, bütün seçmenlere yollamaya çalışsak 80 bin ağacın hayatına mal olacaktı. O yüzden bildirgeyi basıp dağıtma alışkanlığından vazgeçip, bütün siyasi partileri de buna davet ederek bildirgemizi internet sitemizden takip etmenizi, incelemenizi sizlerden istirham ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı