Bakan Kacır, Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin açılışı ile İstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi tanıtımını gerçekleştirdi.

Kacır, hayata geçirilen bu iki projenin, Türkiye'nin son yıllarda sağlıkta yaşadığı büyük dönüşüme ve atılıma önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteği ile açtıklarını dile getiren Kacır, ''TEKMER, şimdiden 25 teknoloji girişimimize ev sahipliği yapıyor. İnanıyorum ki burada kurduğumuz altyapı önümüzdeki yıllarda sağlık alanında TURCORN’larımızın adresi olacak.'' dedi.

Kacır, girişim sermayesi fon yöneticileri, melek yatırımcıların bu merkezi mutlaka ziyaret etmesi gerektiğini vurguladı.

Kacır sözlerine şöyle devam etti:

''İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirdiğimiz “İstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu-İSTİSNA” projesi bünyesinde yapılacak çalışmalarla da bireylerin nadir ve tanısız hastalıklardan kaynaklanan sosyal ve fiziksel dezavantajlarının etkilerini azaltmayı hedefliyoruz. Nadir hastalıklarda yeni tanı ve tedavi yöntemlerine ışık tutacak veri tabanı oluşturuyoruz.''

Hibya Haber Ajansı