Orhangazi Şehit Erhan Öztürk Parkı’nı yenileyen büyükşehir belediyesi, parkı daha kullanışlı ve modern bir görünüme kavuşturarak ilçe sakinlerinin hizmetine sundu.

Mülkiyeti Orhangazi Belediyesi’ne ait olan yaklaşık 52 bin metrekare alana sahip parkta, aydınlatma ve sulama sistemleri yenilendi. Mevcut ağaç dokusu korunup yeşil alan düzenlemeleri yapılırken, çocuk oyun alanı ve fitness alanında da bakım onarım çalışmalarını tamamlandı. Sert zeminlerde düzenlemeler ve tadilatlar gerçekleştirilirken, kent mobilyalarıyla da park daha kullanılır hale getirildi.

Bursa’nın 17 ilçesi ve bin 60 mahallesinin ayrı bir değer taşıdığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orhangazi ilçesinde de tespit edilen eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını belirtti.

Son 5 yılda yaşanan tüm olumsuz olaylara rağmen durmadan çalıştıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “İstanbul’a açılan kapımız olan ve sürekli gelişen Orhangazi’de önemli çalışmalar ve yatırımlar yaptık. Yaklaşık 200 bin metrekare alanın parke kaplaması yapıldı. Orhangazi sahilinde 280 bin metrekarelik alanı yeniden ele aldık. 165 bin metrekarelik çamlık alanın doğal yapısına dokunmadık.” diye konuştu.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, ilçeye her zaman destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Başkan Alinur Aktaş daha sonra Orhangazili gençlerle buluşarak samimi bir ortamda sohbet etti.

Hibya Haber Ajansı