İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, dün Madrid'de ülkeyi ziyaret eden Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi kabul etti.

Geçen yıl, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50. yıldönümünün kutlandığını hatırlatan Wang, İspanya ile birlikte karşılıklı güven ve saygı, eşitlik, iş birliği ve kazan-kazan ruhuna sadık kalarak ikili ilişkileri daha parlak bir geleceğe taşımaya hazır olduklarını söyledi.

Wang, kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisinde ve dünya üzerinde önemli etkilere sahip iki ülkenin, kaotik bir dünyaya daha fazla istikrar sağlaması gerektiğini vurguladı.

Wang Yi, Çin'in Avrupa Birliği'ni (AB) çok kutuplu düzende önemli bir güç olarak gördüğünü ve Avrupa'nın bütünleşmesi ile AB'nin kendi öz gücüne dayanma stratejisini desteklediğini belirtti. Wang, Avrupa ile birlikte serbest ticaret sisteminin korunması, çok taraflılığın hayata geçirilmesi, eşit, adil ve çok kutuplu bir dünya ile herkes için faydalı ve kapsayıcı bir küresel ekonominin yaratılması için çaba göstereceklerini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, İspanya ile üst düzey temasın sürdürülmesi, kalkınma stratejilerinin entegrasyonu, karşılıklı yarara dayalı iş birliğinin derinleştirilmesi ve kültürel ile beşeri temasların yoğunlaştırılması için çaba sarf edeceklerini aktardı.

Çin’le birlikte işbirliği potansiyelini keşfedeceklerine işaret eden Sanchez, Çin'in İspanya'nın toprak bütünlüğünü koruma çabalarına verdiği destek için minnettar olduklarını ve Tek Çin ilkesine sadık kaldıklarını vurguladı.

Sanchez, ayrıca Çin'in uluslararası işlerdeki yapıcı rolünü ve küresel büyümeye katkısını takdirle karşıladıklarını, Avrupa-Çin ilişkilerinin gelişimini desteklediklerini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı