DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Çalışma ve Sosyal Güvenik  Bakanı Vedat Işıkhan'ın yanıtlaması istediği önergede, şunları kaydetti:

''Her Türk vatandaşının kamusal hizmetlerden eşit faydalanması kanuni bir hak olduğu gibi kamuda işe alım sürecinde de siyasi düşünce, etnik köken, cinsiyete bakılmaksızın eşit faydalanması gerekliliği kanuni bir haktır. Günümüzde, aksine uygulamalarla bu hak ihlal ediliyor ve toplumsal güvensizlik oluşturuyor, gençler arasında umutsuzluğa yol açıyor. Bu uygulamalardan biri de siyasi taraftarlık veya akrabalık ilişkileriyle yürüyen mülakat ve referans sistemidir. Bu sistem liyakati, iş üretmeyi, iş barışını ve çalışma disiplinini ortadan kaldırmış ve yaygın başvurulan bir yol olarak kamuoyu vicdanında derin iz bırakmıştır.

Hangi şartlarda kura çekimi ile işçi alımına başvurulmaktadır? Kura çekimi ile işçi alım süreci nasıl işlemektedir? Noter huzurunda ve gerekli güvenlik tedbirleri sağlanmakta mıdır? Yüzüncü Yıl Üniversitesi personel alımından önce, aday belirlenme süreci nasıl ilerlemiştir? Söz konusu kura çekimi ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?''

Hibya Haber Ajansı