OKX’in Biconomy, ZeroDev ve Rhinestone ile iş birliği içinde yürüttüğü ilk ERC (Ethereum Request for Comment) standardı eş yazarlığı, birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi ve Web3 cüzdanların son kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Yeni “Modül Mağazası” daha fazla entegrasyonu destekliyor ve farklı cüzdan hizmeti sağlayıcıları arasındaki boşluğu kapatıyor.

Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü yol oynayan teknoloji şirketi OKX, bugün yaptığı açıklamada, Web3 öncüleri Biconomy, ZeroDev ve Rhinestone ile iş birliği yaptığını ve bu iş birliği çerçevesinde onlarla birlikte “Modüler Akıllı Sözleşmelerin” yönetimini basitleştirmek ve birleştirmek için teknik standartları özetleyen ERC-7579 standardının ortak yayını yapacağını duyurdu. Bu standart, geliştiricilerin son kullanıcılar için gelişmiş Web3 deneyimlerini daha kolay bir şekilde özelleştirmesine ve dağıtmasına imkân sağlıyor.

Modüler Akıllı Hesaplar, akıllı sözleşme hesaplarının eklentiler sayesinde tak-çalıştır modülü benzeri işlevselliğe sahip olmasını sağlayan bir hesap soyutlama teknolojisi bileşenidir ve geliştiricilerin otomatik işlemler, gelişmiş güvenlik protokolleri ve özelleştirilebilir izinler gibi gelişmiş özellikler eklemesine imkân sağlar.

Örneğin, akıllı hesaplar kullanıcıların mevcut bir e-posta adresini kullanarak cüzdan oluşturmalarına imkân sağlayacak şekilde özelleştirilerek kurtarma ifadesini hatırlama ihtiyacını ortadan kaldırabilirler. Ancak, bu hesapların yönetimi karmaşık olabilir ve bu da çeşitli cüzdan hizmeti sağlayıcıları arasında uyumluluk sorunlarına ve birlikte çalışamama problemine neden olabilir.

ERC-7579 standardı tam olarak burada devreye girer. Benzer şekilde hem akıllı hesap hem de eklenti geliştiricilerinin büyüyen ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan ERC-6900 gibi önceki standartların üzerine kurularak geliştirilmiştir. ERC-7579, Modüler Akıllı Hesaplar için zorunlu olan arayüzleri standart hâle getirerek, geliştiricilere kapsamlı gereklilikler yüklemeden yönetimi basitleştirmeyi amaçlar.

ERC-7579, bu amaçlara gerçekleştirmek amacıyla iki teknik hedefe ulaşmak için tasarlanmıştır:
Modüler akıllı hesapların kullanılması için minimal ve standardize edilmiş bir yaklaşım sağlamak. Farklı cüzdan hizmeti sağlayıcıları genelinde modüler akıllı hesapların birlikte çalışabilirliğini geliştirmek.

OKX, Biconomy, ZeroDev ve Rhinestone ERC-7579 standardını getirerek çeşitli akıllı hesaplar arasında birlikte çalışılabilirliği artırmayı, Akıllı Hesap topluluğundaki bölünmeyi en aza indirmeyi ve daha bütünleşik bir blok zinciri ekosistemini desteklemeyi amaçlıyor. Ayrıca, her geliştiricinin farklı akıllı hesaplarla düzgün bir şekilde çalışan modüller oluşturmasına izin vererek Web3 cüzdanları ve ilgili çözümler alanında bir olasılıklar dünyasının kapısını açan bir “Modül Mağazası” yönünde adımlar atıyor.

OKX’in Baş İnovasyon Direktörü Jason Lau yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ERC-7579 standardını getirmeye yönelik bu öncü çalışmanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. ERC-7579, farklı Web3 cüzdanlar arasında birlikte çalışılabilirliği sağlamaya odaklanan yeni bir standart ve sektör genelinde yeniliğin temellerini atmaya yardımcı olacak. Potansiyel kullanıcı avantajları konusunda heyecanlıyız ve bunu ürünlerimiz genelinde uygulamaya koymak için sabırsızlanıyoruz.”

OKX, hesap soyutlama alanında önde gelen yenilikçilerden biri olarak 1 Ağustos 2023 tarihinde AA-Etkin “Akıllı Hesap” özelliğini kullanıma sundu. Bu da OKX Web3 Cüzdan kullanıcılarının USDC veya USDT kullanarak birden fazla blok zincirindeki işlemler için ödeme yapmalarını mümkün kılıyor. OKX Web3 Cüzdan, gelecek aylarda, kullanıcıların anahtarlarını kaybetmeleri hâlinde Akıllı Hesaplarını kurtarmalarına yardımcı olacak “koruyucuları” kendi sosyal ağlarından seçmelerine imkân sağlayan sosyal kurtarma işlevi gibi özellikleri de  Akıllı Hesap işlevine eklemeyi planlıyor.

Hibya Haber Ajansı