“İnsanları ayırmayacaksın, herkesi kucaklayacaksın”

Açılışta konuşan Mansur Yavaş, 10 yıl Beypazarı’nda belediye başkanlığı yaptığını anımsatarak, “Beypazarı'nı Ankara'ya tanıtıp hem kent kültürümüzü korurken hem de burada yaşayan insanlarımıza turizmle ilgili yeni bir ekmek kapısı açtık. Binin üzerinde kaymakam ve belediye başkanı, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelip ‘Bu iş nasıl başarıldı’ diye burada inceleme yaptı. İnsanları ayırmayacaksın, herkesi kucaklayacaksın, herkesin fikrine saygı duyacaksın. Beton ve plastik görmek isteyenler Beypazarı’ndaki bu turizmle ilgili kalkınmayı asla anlayamıyorlar. Hala gözleri Ankara’da betonda plastikte” diye konuştu.

“Belediye başkanlığı asla millete hükmetme mevkisi değildir”

Belediye başkanının, kamu görevlisinden tek farkının seçimle gelmesi olduğunu söyleyen Yavaş, “Belediye başkanlığı asla millete hükmetme mevkisi değildir. Aldığınız maaşın karşılığında hizmet etme mevkisidir. Dolayısıyla sıradan Ankara'da ne kadar kamuda çalışan varsa biz de onlardan birisi gibi davrandık. Şaşırdılar, anlamadılar. Halk bunu benimsedi ‘Algı yapıyor’ dediler. Allah'tan korkun. Yılda bir defa televizyona çıkarım, gazetelere demeç vermem, sadece sosyal medyadan yaptığım işleri anlatırım. Bugüne kadar oy vermeyenlerle ilgili olumsuz tek bir açıklamam olmamıştır. Seçim bitmiştir, rozet buradan çıkarılmıştır. Bizim belediyecilik anlayışımız bu” ifadelerini kullandı.

Seçim sebebiyle asılan afişlerine ‘Bunların parası nereden geliyor’ diyerek yorum yapanlara da cevap veren Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir kuruş belediyenin parası o pankartların içerisinde yok. İl Başkanlığı ödüyor bunları, isteyen herkes de faturasını inceleyebilir. Ama herkes şeffaf olacak, harcadığı bütün seçim harcamalarının da hesabını açık açık internetten yayınlayacak. Belediye başkanları adayları mal beyanlarını açıklayacak, ben açıklıyorum bugün. Bütün belediye başkanları görev yapanlar, görevi devraldığında serveti neymiş, şimdi serveti ne olmuş bunları açıklayacaklar. Bu halkın parasıdır, bu hesabı herkes vermek zorundadır.”

Kırsal kalkınma desteklerinden bahseden Yavaş, Beypazarı’nda 3 bin 570 çiftçiye tohum, bin 750 çiftçiye mazot, 430 çiftçiye sıvı gübre, bin 200 çiftçiye sebze fidesi desteğinde bulunduklarını bildirdi. Yavaş, 2 adet havuç dikim ve 2 adet de havuç söküm makinasını Beypazarlı çitçiyle buluşturacaklarını da açıkladı.

Hibya Haber Ajansı