Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 19’uncu Kayseri Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ve Türk Dünyası Akraba Toplulukları Tarım Fuarı Açılış Töreni’ne katılarak, firma temsilcileri ve çiftçilerle bir araya geldi.

Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’nin ticaret ve sanayinin yanında tarım ve hayvancılıkta da ön plana çıkan bir şehir olmaya devam etti. 81 il içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyemiz 77 milyon TL verdiği destek ile tek” dedi.

Kayseri’nin 14 ürün ile üretimde ilk 10’a girdiğini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Aspir, Melikgazi Belediye Başkanlığım döneminde gündemime aldığımda herkes dalga geçiyordu, şimdi markalar oluştu. Zincir marketler aspir yağını almak için sıraya giriyor. Alternatif bir ürün. Tohumundan yağ çıkarıyoruz, hiçbir katkı maddesi yok. Yeter ki projeler makul olsun, yeter ki üreten olalım, yeter ki birbirimize destek olalım. Bu fuar önemli, bizim için hayati bir fuar” şeklinde konuştu.

Amaçlarının ürünlere sahip çıkmak, onları tanıtmak, daha üretken daha fazlasıyla kamuoyu oluşturmak yönünde çalışmalarını sürdürmek olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, nohut konusunda desteklerin arttırılması talebinde bulunan çiftçilere yönelik ihalesi yapılma aşamasında olan 200 ton nohut desteğini 300 tona çıkardı.

Hibya Haber Ajansı