İzmir Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı’ndaki konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Akşener, Atatürk’e yönelik hakaretleri hazmedemediğini dile getirerek, “Milletimiz için isteyenim, arkadaşlarımızın adına isteyenim ama kişisel olarak ben isteyen değilim. Milletim adına, milletimden istiyorum. Oy istiyorum. Destek istiyorum. Teveccühünüzü istiyorum. Dolayısıyla hazmetmişimdir, zaman zaman çok zor olsa da yutmuşumdur ama Atatürkümüze, ailesine söylenen hiçbir sözü yutamadım.” dedi.

“Atatürk meçhulden başarılı çıkacağına inanıyordu”

Akşener, henüz Cumhuriyet kurulmadan önce iktisat kongresinin İzmir’de gerçekleştirildiğini hatırlatıp, İzmirlilerin sadece bunun için bile bir emanete sahip çıkması gerektiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Atatürkümüz manda ya da sığınmacılık gibi bir sistemin içinde yer alsaydı ne olurdu? O günün şartlarında mantıklısı neydi? Mandayı kabul etmekti. Hiçbir şeyin yok. Ama ne yaptı? Meçhule gitti. Herkesin gözünde meçhule gitti. Samsun'a çıktı, oradan Havza'ya, oradan Amasya'ya, oradan Erzurum'a, oradan Sivas'a ve Havza’daki çiftçiden Sivas'taki, Erzurum'daki kadınlara. Dolayısıyla o meçhulden başarılı çıkacağına inanıyordu. Niye? Size güvendi. Milletine güvendi. Milletinin ferasetine, irfanına güvendi.”

“Her 5 yılda bir belediye seçimleri olur, bu defa seçin Ümit’i”

Akşener, vatandaşlara hiç kimseye ve hiçbir şeye mecbur olmadıklarını ifade ederek, “Siz patronsunuz, siz öznesiniz, siz milletsiniz, siz seçmensiniz. Her 5 yılda bir belediye seçimleri olur, bu defa seçin Ümit’i. Beğenmezseniz, yanlış yaparsa değiştirin ama manevi korkularla, maneviyat üzerinden oluşturulmuş korkularla, kamplaşmaya katılırsanız kazandık zannedersiniz ama kazanmamış olursunuz.” şeklinde konuştu.

“İzmir’i Ankara’ya muhtaç bırakmayacağız”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in ardından İzmir için geliştirdikleri projeleri, çözümleri ve vaatlerini açıklayan İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ümit Özlale, “İzmir'in bütçesinin yüzde 90’ı Ankara'dan geliyor. Sadece yüzde 10 kendi geliri. Barselona gibi şehirler kendi bütçelerinin yüzde 50’sini gelir yaratan projelerle karşılıyorlar. Merkezi hükümetten, Ankara’dan almadığımız gelir kalemlerini ilk 5 yılda bütçenin yüzde 20’sine, ikinci 5 yılda bütçenin yüzde 40’ına ulaştıracağız. İzmir’i Ankara’ya muhtaç bırakmayacağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı