Türkiye'nin askeri caydırıcılık kabiliyetinin hızla arttığını belirten Altun, "Bunun son örneği beşinci nesil savaş uçağımız Kaan'ın ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türk şirketlerindeki askeri planlamacılarımızın, mühendislerimizin, programcılarımızın ve diğer personelimizin yaratıcılığı ve sıkı çalışmaları sayesinde ülkemizin savunma sektöründe kaydettiği ilerlemelerden inanılmaz derecede gurur duyuyoruz." dedi.

TUSAŞ'ta emeği geçen herkesi tebrik eden İletişim Başkanı Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkemize dair vizyonu, bizi milli projelerle savunmada daha özgüvenli olacağımız bir geleceğe taşıyor. Düşmanlarımızı caydırabileceğiz ve dünya çapındaki müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güvenliğine daha da güçlü bir şekilde katkıda bulunabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Son yirmi yılda hava, deniz ve kara yeteneklerinde pek çok ilke imza atarak pek çok ilerleme kaydedildiğinin altını çizen Altun şu ifadelere yer verdi:

"Ancak geleceğin yeteneklerini geliştirmek için hala önümüzde uzun bir yol var. Savaş sürekli geliştikçe bizim de sürekli uyum sağlamamız ve ayarlama yapmamız gerekecek. Sorunlu bölgemizde barış ve istikrarın gücü olma arayışımızda ilerlerken, milli savunma sanayimize başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları kaynakları vermeye devam etmeliyiz. Bizim gibi bir ülke için her türlü olasılığa hazırlıklı olmak jeopolitik bir zorunluluktur."

Altun, Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde kat edilen mesafe ile artık daha özgüvenli ve kararlı olduğunu ve onun vizyonunun daha birçok kilometre taşına doğru yönlendireceğinden emin olduğunu belirtti.

Hibya Haber Ajansı