Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yakın tarihte Çin’i ziyaret eden Muscatine Lisesi öğrencilerinin Fener Bayramı’nı kutladı.

Xi Jinping, ABD’nin Iowa eyaletinde yer alan Muscatine Lisesi’nin ocak ayı sonunda Çin’i ziyaret eden öğrencilerinin mesajını yanıtladı.

Xi, mesajında okulun tüm öğretmenlerinin ve öğrencilerinin Fener Bayramı’nı kutladı.

Xi Jinping, mesajında 1985 yılında ABD’ye yaptığı ziyaret esnasında yerel halktan gördüğü sıcak ve dostane yaklaşımın kendisini derinden etkilediğini hatırlatarak, ‘‘Kısa süre önce Çin’e yaptığınız ziyaret sayesinde, Çin’i ve Çin halkını daha yakından anlayacağınıza inanıyorum. Çin’e tekrar gelmenizi, ABD’den daha çok genç ve çocuğun Çin ile temas gerçekleştirerek, Çin’i çok boyutlu ve kapsamlı şekilde tanımasını, Çinli gençlerle ve çocuklarla dostluk kurmasını, deneyimlerini paylaşmasını, bu suretle iki halk arasındaki dostluğa güç katmasını temenni ediyorum. ” ifadelerini kullandı.

5 yıl içinde ABD’den 50 bin gencin Çin’i ziyaret etmesinin öngörüldüğü program kapsamında, Muscatine Lisesi’nde öğrenim gören 20’den fazla öğrenci Çin’i ziyaret etti.

Öğrenciler, Çin ziyaretini tamamladıktan sonra, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’e bir mektup göndererek, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı