Altınok'un konuşması şu şekilde:

"Kıymetli hemşehrilerim başkenti yönetmek herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Başkentimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin modern şehri olarak tasavvur edilmiş ve özel bir misyonla planlanmıştır.

Başkentimiz bu anlayışı hayata geçirecek ve dürdürecek bir sorumlulukla yönetilmeyi hak etmektedir. Ancak ne yazık ki Ankara’mız bu büyük emaneti taşımakta zorlanır hale gelmiştir. Ankara tarih boyunca daima başı dik ve yürekli bir duruş sergilemiş hakkın ve halkın yanında duran aziz bir başkenttir.

Yeni dönemde Ankara hızlı bir şekilde ekonomiden sanayiye eğitimden kültüre sanata tarım ve hayvancılıktan turizme kadar her alanda örnek bir şehir örnek bir başkent olacaktır. Ankara çok yakın bir gelecekte yapacağımız yatırım ve projelerle dünyanın sayılı başkentleri arasında hak ettiği yeri alacaktır.

Ankara, Türkiye Yüzyılında, cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden parlayacak. Nasıl ki Keçiören’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yaptıysak Ankaramızı da Türkiye’nin ve dünyanın şehircilikte parlayan yıldızı yapacağız."

Hibya Haber Ajansı