WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Çinli gençlerin yeni merakı ‘gece okulları’

Son zamanlarda Çin’de gece okulları yeniden popüler hale geldi.

Çinli gençlerin yeni merakı ‘gece okulları’
Paylaş:

Son zamanlarda Çin’de gece okulları yeniden popüler hale geldi. 1920’lerin başlarında, Çin Komünist Partisi, işçilerin kültürel bilgilerini geliştirmeye ve siyasi bilinçlerine ilham vermeye yardımcı olmak için gece okulları kurdu. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana gece okulları, birbirini takip eden genç nesiller için bilgi ve kariyer gelişimini teşvik etti.

1950’li ve 1960’lı yıllarda okuryazarlık ve aritmetikten, 1970’li ve 1980’li yıllarda kuaförlük ve mesleki eğitime, ardından yüzyılın başında mikrobilgisayarlar, yabancı diller ve diğer alanlara kadar gençler, gece okullarında bilgilerini güncellemeye ve yeni şeyler öğrenmeye devam etti.

Son yıllarda çalışma saatlerinin düşmesi ve altyapının gelişmesiyle birlikte ülkede, yeniden gece okulları moda haline geldi. Örneğin Jiangsu eyaletindeki çeşitli şehirlerde 4 binden fazla gencin katıldığı 500’den fazla gece okulunda kapasite tamamen doldu. Wuhan’da açılan bir gençlik gece okulundaki 9 kurs, açıldıktan kısa bir süre sonra kontenjanının çok üstünde talep gördü. Shanghai’de ise bir sanat okulunun açtığı 382 kurs, 650 bin internet kullanıcısı tarafından takip ediliyor.

Gece okullarında yeni mesleklerin yanı sıra vokal müziği, kaligrafi, yağlıboya, kahve sanatı, kek pişirme, nakış, vlog prodüksiyonu, Tay boksu ve dövüş sanatları dahil olmak üzere kişisel ilgi alanlarına ve yaşam tarzını zenginleştirmeye yönelik çok çeşitli dersler veriliyor.

Öte yandan gece okulları, gelişen bir pazar haline geldi ve istihdam senaryolarının kapsamını genişletti. Çin Ulusal Eğitim Bilimleri Akademisi araştırma görevlisi Chu Zhaohui, “Bazı gençler, gece okulları kurmayı girişimcilik fırsatları olarak görürken, diğerleri bu tür okullara kaydolarak becerilerini geliştirmeyi ve yeni işler bulmayı umuyor” dedi. 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```