Ankara tarih boyunca daima başı dik ve yürekli bir duruş sergileyen hakkın ve halkın yanında duran, milletin ümidi ve otağı olan bir kent olduğunu belirten Altınok, “Ankara bir o kadar da mütevazı ve asil bir kenttir. Bizimle başlayacak yeni dönemde, Ankara hızlı bir şekilde ekonomiden, sanayiye, eğitimden kültür, sanata, tarım ve hayvancılıktan turizme kadar, her alanda, örnek bir şehir, örnek bir başkent olacaktır. Ankara, çok yakın bir gelecekte, şehircilik alanında yapacağımız büyük yatırımlar ve projelerle, dünyanın sayılı başkentleri arasında yer alacaktır.” dedi.

Ankara’nın son beş yılda büyük Türkiye idealinin başkenti olmaktan çıktığını ve büyük bir şehirden çok büyük bir kasabaya döndüğünü dile getiren Altınok, “Devletimiz yönünü uzaya çevirmişken, Başkentinde yaşayan insanımız, çağın şehircilik vizyonuna seyirci kalmıştır. Öyle ki sele kapılmadan çukurlara düşmeden, evine gidemez olmuştur.” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetin Başkentini yeniden parlatalım.” ifadelerini kullanan Altınok, projelerinin bazıları şu şekilde açıkladı:

“Ankara’nın trafik çilesini ortadan kaldıracak projelerimiz var. Öncelikle metro projelerimiz. Ankara, maalesef havaalanına metrosu bulunmayan tek Avrupa Başkenti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Esenboğa üzerinden Kızılay’a yeni bir metro hattı yapacağız Ankara’nın iki yakasını birbirine bağlamak için Koru-Eryaman Devlet Mahallesi metro hattını yapacağız. Ulubey-Önder-Solfasol metrosu da Siteler İstasyonu ile birleştireceğiz. Şehrin nüfus yoğunluğu fazla olan Ümitköy ve Batıkent’i birbirine bağlamak için Batıkent-Ümitköy metro hattını yapacağız.”

Ankara’yı bir dünya Başkentine yakışır hale getireceklerini vurgulayan Altınok, “Filomuza 2 bin yeni elektrikli otobüs ekleyeceğiz. Trafikte sinyalizasyondan kaynaklanan sorunları gidereceğiz. Otobüs ve metroda kullanılan kart dolum sorununu ortadan kaldıracağız. Ankara’da şu an 75 yeni kavşağa ihtiyaç var. Ankara’mızın altyapı eksiklerini de büyük bir hızla gidereceğiz. Deprem yönetmeliğine aykırı yapıları tespit ederek kentsel dönüşüm sürecini de hızla başlatacağız. Köylerimize imar planı yapacağız, bu çok önemli!” diye konuştu.

Altınok, Ankaralıların musluklarından suyunu güvenle içebileceğini belirterek vaatlerine şöyle devam etti:

“Dar gelirli 20 bin Ankaralı hemşehrimizi kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Tüm üniversite öğrencilerimize ulaşım kolaylığı sağlayacağız. Günde 4 kullanımlık ücretsiz ulaşım hakkı vereceğiz. Tabii bunu yaparken otobüs ve minibüs esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz. 20 bin üniversite öğrencimize bin 500 TL karşılıksız burs vereceğiz. 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapacağız. 10 bin öğrencimize düşük kiralı konut imkanı sağlayacağız. Ankara’daki 23 üniversitenin tamamının merkez kampüslerine kurulacak ikram araçlarıyla ücretsiz çay, kahve, çorba, sandviç dağıtacağız. Tıp fakültelerine araştırma desteği vereceğiz. Sosyal Refah Desteği statüsündeki emeklilerimizin Ankartına her ay 5 bin TL yatıracağız. İlk ödemeyi de 15 Nisan’da yapacağız.”

Altınok, ayrıca Sosyal Refah Desteği kapsamındaki vatandaşların Ankartına kış aylarında 4 ay boyunca bin TL doğalgaz desteği yatıracaklarını açıkladı.

Öğrencilere ayda bir sinema ve tiyatro biletinin ücretsiz olacağını ifade eden Altınok, “Ayrıca bütün öğrencilerimiz sinema, tiyatro ve müzelere Ankart ile yüzde 50 indirimli gidebilecek. 50 bin öğrencimizin Ankartına uluslararası oyun platformlarında kullanmak üzere 500 lira yatıracağız.” dedi.

Tarımda kendine yeten bir Ankara için öncelikle köyleri kalkındıracaklarını duyuran Altınok’un tarımla ilgili vaatlerinden bazıları şu şekilde:

“Ankara’nın tüm köylerinde suyun metreküpünü 5 liradan 50 kuruşa indireceğiz. Üreticimize ücretsiz fide, tohum, yem ve gübre vereceğiz. Ayrıca her yıl üreticimize tam 500 litre mazot desteği vereceğiz. Üreticilerimiz bu mazotu bulundukları ilçelerden alacak. Üniversitelerimizin iş birliğiyle tarım teknoparkı yapacağız. Başkentimize İç Anadolu Tohum Bankası kuracağız. Ürettiğimiz ata tohumlarını önce Ankaralıların sonra da tüm ülkemizin hizmetine sunacağız.”

Hibya Haber Ajansı