Anlaşmanın hâlâ müzakere aşamasında olduğunu söyleyen Sullivan, Katar ve Mısır'ın Hamas'la dolaylı görüşmeler yapması gerekeceğini de sözlerine ekledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumartesi akşamı Katarlı, Mısırlı ve ABD'li arabulucularla Paris'te olası ikinci Gazze ateşkesine ilişkin toplantıdan dönen istihbarat şeflerinin brifing vermesi için savaş kabinesini topladı.

Mısırlı güvenlik kaynakları, bu hafta Doha'da Hamas ve İsrailli delegeler arasında arabulucuların seyahat edeceği daha fazla görüşme yapılacağını ve Kahire'de bir takip turu gerçekleştirileceğini söyledi.

Kasım ayında ateşkes, 7 Ekim saldırıları sırasında Hamas'ın ele geçirdiği 253 kişinin yaklaşık yarısının serbest bırakılmasıyla sonuçlandı. Bu anlaşmayla İsrail, serbest bırakılan İsrailli sayısının üç katı kadar Filistinli mahkumu bırakmıştı.

İsrail medyası, adı açıklanmayan yetkililere dayandırarak, Müslümanların kutsal ayı olan Ramazan'ı (Mart/Nisan) kapsayan altı haftalık ateşkes boyunca kalan 130 rehinenin yaklaşık üçte birinin geri getirilmesine yönelik bir çerçeve bulunduğunu bildirdi. Her iki taraftan da resmi bir açıklama gelmedi.

Hibya Haber Ajansı