Yaklaşık 4,5 yıllık görev süreçlerinde Silivri’ye, alt ve üstyapı yatırımlarından tarım ve hayvancılığa kadar birçok farklı alanda toplam, 4,4 milyar liralık yatırım yaptıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Silivri, tarihinde hiçbir dönem böyle bir yatırım görmedi” dedi.

“O büyük israfın, o büyük yalanın adı; Melen Barajı”

İBB’nin bağlı kurumu İSKİ’nin de Silivri’de, içme ve atık suların rehabilitasyonu için 1 milyar 787 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu büyük şehirde önemli israflardan birisi, ne yazık ki bu konuda, özellikle su konusunda yapıldı. İhmal ve israfın bir ayrı penceresi, yıllarca İstanbul'a söylenen en büyük yalanlardan birisi çme suyu konusunda söylendi. Nedir biliyor musunuz? O büyük israfın, o büyük yalanın adı; Melen Barajı. Hatırlayın; 2019’da Sayın Cumhurbaşkanı, o dönemde meydanlarda bana ithamda bulunarak, ‘O bilmiyor. 2050 yılına kadar, ben, İstanbul'un su sorununu çözdüm’ dedi. Melen Barajı'nın bittiğini düşünüyordu. ‘Melen Barajı'nı bitirdik’ dedi. Hatta, ‘2071 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak bu şehirde’ dedi. Bunu dediler ama Melen Barajı da onların yalanları da bitmedi. Ben, seçimden sonra bir gittim ki, koca barajın bütün o duvarları çatlaklar içerisinde.”

Fatih Belediye Başkanı'na daveti için teşekkür eden İmamoğlu, "İyi düşünmüş, güzel düşünmüş. Sonra nereye geliyor? Aşağıda yazıyor bak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme ne zaman gelmiş? 22 Şubat Perşembe öğleden sonra 3’ü 26 geçe. Konu ne? Aşağıda yazıyor. Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistemi açılış daveti. Mektuba, davetiyenin dijital hali de eklenmiş. Yani sadece bununla kalmamış, bir de dijital hali eklenmiş. Cumhurbaşkanı'nın da katılacağı yazıyor. ‘Açılışa törenine katılmanızdan onur duyarız’ diyor. Kim diyor? Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu.” ifadelerini kullandı.

“Kanal İstanbul ne zaman halkın gündeminde oldu?” sorusunu soran İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bakın; Kanal İstanbul meselesini hatırlayın. ‘Kanal İstanbul, efendim halkın gündeminde değil, halkın gündeminde olmayan konulara ben girmiyorum.” Kanal İstanbul ne zaman halkın gündeminde oldu? Kanal İstanbul ya Sayın Cumhurbaşkanı'nın gündemi oldu ya oraya yatırım yapan bazı Arap Yarımadası ülkelerindeki iş adamlarının gündemi oldu ya da sıklıkla sen konuştun. Hatta şöyle konuştu: ‘Ya-pa-ca-ğız.’ Aynen böyle dedi. Onun için millet, sizin bu yalanlarınıza aldanmayacak. Millet, sizi kırk yılda bir çarşıda, pazarda gördüğünde sizler pazara geldiğinizde, ‘Bana ne olur Kanal İstanbul'u yap mı dedi? Hayır. Aynen bugün olduğu gibi, hayat pahalılığıydı, geçinememekti, iş bulamamaktı. Enflasyon bu ülkede üç hanelere çıkmış, emekliye, Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemi yaşatılmış, pazarlarda kadınlar, erkekler, ağlayarak geçim sıkıntısını anlatıyor. Ben pazarlardayım kardeşim. Her gün bir semtte pazara gidiyorum. Vatandaşla dertleşiyoruz. Dertlerini dinliyorum, sıkıntılarını dinliyorum. Geliyor annemiz, babamız, amcamız, teyzemiz, kardeşimiz, evlatlarımız, daha küçücük çocuklar bile sıkıntısını anlatıyor. Böyle kafa kafaya veriyoruz. Kulağımı ona dayıyorum, onu sessizce dinliyorum. İnsanlar yokluk, kıtlık, yoksulluk içinde; bunlar hala neyin peşinde?”

İsrafı bitirdiklerini ifade eden İmamoğlu, "Bu şehre biz hizmeti getirdik. Bu şehre en güzel hizmeti biz taşıdık. Beş yıldır bu şehirde, herkesten çok sizin sözünüz geçiyor. Siz ne derseniz, o oluyor. Siz daha fazla metro istiyorsunuz; yapıyoruz. Daha çok yeşil alan diyorsunuz; açıyoruz. Kreş, Halk Süt, Anne Kart, yurt, Kent Lokantası, kütüphane, otopark, okul, spor tesisi… Siz istiyorsunuz, biz yapıyoruz. Sizinle aynı yolda, sizinle aynı hedefe doğru ve yalnız sizi dinleyerek yürüyoruz.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu ve Balcıoğlu, konuşmaların ardından seçim otobüsüyle Silivri turu yaptı.

Hibya Haber Ajansı