Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Sevgili Bayburtlular çok değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

Tüm Bayburtlu kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü tebrik ediyor canları pahasına vatanımıza sahip çıkan kahramanları bir kere daha rahmetle anıyorum.

Ecdadımızın bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşı ile ilelebet payidar kılmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.

21 yılı iktidarımızla birlikte Bayburt’la birlikte tüm şehirlerimize hep aşkla hizmet ettik. Altyapıdan üstyapıya kadar her alanda şehirlerimizin eksiklerini gidermenin ihtiyaçlarını karşılamanın gayretinde olduk.

Bayburt ve Bayburtlu kardeşlerimizin de her seçimde şahsımıza verdikleri güçlü destekle bizi bu kutlu mücadelemizde yalnız bırakmadı. Rekor oy oranları ile bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İstanbul olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan Bayburtlu kardeşlerimize ahde vefaları için teşekkür ediyorum.

Ülkemizi nice zorlukları ve engelleri aşarak nasıl bu günlere el birliği içinde getirdiysek inşallah Türkiye Yüzyılını da hep birlikte inşa edeceğiz. Ecdadın emaneti olan cennet vatanımızı çok daha güçlü müreffeh özgür ve itibarlı bir ülke olarak gelecek nesillere teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu yolda en kritik dönemeçlerden biri olan 14-28 Mayıs seçimlerini tüm dünyaya örnek olacak demokrasi seçimleri ile geride bıraktık.

Kandil’den Pensilvanya’ya kadar ülkemize yönelik sinsi hesapları olan şer odaklarının tamamını hüsrana uğrattık. 31 Mart Mahalli İdareler imtihanını başarı ile vererek durmak yok yola devam diyeceğiz.

Nerede ikamet ederse etsin tüm Bayburtlulardan AK Parti ve Cumhur İttifakının gerçek belediyecilik idealine güçlü destek bekliyorum. Rabbim muhabbetimizi ve dayanışmamızı daim eylesin diyorum.”

Hibya Haber Ajansı