Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in özel elçisi Jiang Zuojun, vefat eden Namibya eski Devlet Başkanı Gage Geingob'un başkent Windhoek'teki cenaze törenine katıldı.

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı olan Jiang Zuojun, 24-25 Şubat tarihlerinde Namibya'yı ziyaret etti. Jiang, ziyareti sırasında eski Devlet Başkanı Geingob'un cenaze törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Jiang, Namibya'nın yeni Devlet Başkanı Nangolo Mbumba ile bir araya geldiğinde, Xi'nin selam ve iyi dileklerini iletirken, eski Devlet Başkanı Gage Geingob'un vefatından duydukları derin üzüntüyü aktardı. Jiang, Çin ile Namibya arasındaki derin dostluğun yanı sıra, son yıllarda çeşitli alanlarda iş birliğinin iyi bir gelişme eğiliminde olduğunu hatırlattı. Çin'in ikili ilişkilere büyük önem verdiğini vurgulayan Jiang, Namibya ile karşılıklı siyasi güveni ve iş birliğini derinleştirerek, ikili kapsamlı ve stratejik iş birliği ve ortaklık ilişkisini daha da geliştirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Nangolo Mbumba, Jiang'ın kendisinden Xi Jinping'e içten selamlarını iletmesini isteyerek, Çin ile birlikte ticaret, yatırım, tarım ve teknoloji alanlarında iş birliğini artırarak hem iki ülke hem de iki ülkenin halklarına daha fazla fayda sağlamayı umduklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı