Değişebilir Oyunları Sen Tasarla (DOST) Projesi kapsamında imzalanan protokol sonrası proje çerçevesinde çocuklar önce 3 hafta boyunca gerçekleştirilen yaratıcı tasarım atölyelerinde, 3 boyutlu düşünmeyi ve tasarım fikirlerini ifade etme yöntemlerini akademisyenlerden öğrenerek, tasarım becerilerini geliştirdi.

Hayallerindeki oyun elemanları önerilerini çizen çocuklar, maketlerini ve kendi boyutlarında oyun elemanları üreterek, bedensel deneyimlerle onları kullanmayı tecrübe etti. Bu aşamaların ardından tasarım çalıştayı başladı.

Çalıştay sonrası öğrenciler, çizim, kolaj, maket ve dijital tekniklerle tasarımlarını ortaya çıkartarak Nilüfer Belediyesi Pancar Deposu’nda yapılan etkinlikte sergilendi.

Tanıtım toplantısında söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, projenin önemine dikkat çekerek, “Dünya nüfusunun neredeyse yarısı kentlerde yaşıyor ve sokakta oyun oynamak için güvenli alanlar bulamadıkları gibi çocuklar artık zamanlarının çoğunu bilgisayar ekranı karşısında sanal oyunlar oynayarak geçiriyorlar. Bunun ne kadar sağlıksız olduğunu biliyoruz ve kentlerde çocukların dış mekanda geçirdikleri süreyi artırarak sağlıklı gelişmelerine destek olmak istiyoruz. Kısaca DOST adı verilen Değişebilir Oyunları Sen Tasarla Projesi, işte bu düşünceden yola çıktı. Eylül ayına kadar devam edecek olan bu projenin sonunda eminim Türkiye’ye örnek olacak tasarımlar ortaya çıkacaktır” dedi.

Hibya Haber Ajansı