SPT'nin küresel genişleme hedefleri çerçevesinde, Türkiye'de imzalanan bu özel dağıtım ve iş birliği anlaşmasıyla önemli bir adım atıyor. Bu iş birliği, SPT'nin tanınmış yönsel araştırma araçlarını Türkiye'nin madencilik sektörünü desteklemek için teknolojik ürünlerini getirmeyi kapsıyor.

Bu ortaklığın bir sonucu olarak, önde gelen şirketlerde önemli sektör deneyimine sahip bir jeolog olan İbrahim Emre Öztürk, SPT'yi Türkiye'de temsil edecek. Emre Öztürk, Stratex International PLC'de arama jeoloğu olarak başladığı görevinden bu yana, İmren Sondaj Makine’nin CEO'su olarak devam ettiği şu andaki görevine kadar, madencilik sektöründe mükemmelliğe olan bağlılığını istikrarlı bir şekilde sergilemiştir.

İmren Sondaj Makine'nin 32 Saray Mahallesi, Cadde No:20/C Kahramankazan, 06980, Ankara, Türkiye adresinde bulunan ofisinde, mevcut ürün gamının yanı sıra artık SPT'nin premium araçları da yer alacak.

Yönsel araştırma araçlarına yönelik çözümler, kama oryantasyonu, ayrıntılı jeolojik karot analizi ve sofistike teçhizat hizalama sistemleri için çözümler SPT araç setinin bir parçasıdır.

Bu anlaşma sadece arama çalışmalarının hassasiyetini ve etkinliğini arttırmayı değil, aynı zamanda Türkiye'deki madencilik projelerinde doğal kaynakların daha bilinçli bir şekilde kullanılmasını teşvik etmeyi de amaçlamaktadır.

Bu son teknoloji araçların kesintisiz kullanımınıgaranti altına almak amacıyla yurt içinde operasyonel verimliliği sağlayacak kalıcı bir stok oluşturulmuştur.

SPT, "Türkiye’deki bu iş birliğinden heyecan duymakta ve ülkenin madencilik sektörünün sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı sabırsızlıkla beklemektedir’’ denildi.

Hibya Haber Ajansı