Mevcut belediye başkanlarını desteklemek ya da onlara karşı çıkmak gibi bir görevleri olmadığını belirten Babacan, ''Biz şimdi Mümtaz Bey Ankara'da. Şimdi Mansur Bey'e karşı olduğu için ya da Mansur Bey'i desteklediği için aday değil, Mümtaz Bey kendi iddiasıyla aday. Ve biz seçilen yerlerde bu işi daha iyi yapacağımız iddiasıyla ortaya çıktık ve bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Babacan, yerel seçimlerle ilgili tüm Türkiye genelindeki stratejilerini şu şekilde anlattı:

''Biz vatandaşlarımızın karşısına pırıl pırıl bir kadroyla çıkıyoruz; ve seçildikleri takdirde de belediyeyi mevcutlardan veya diğer adaylardan daha iyi yöneteceğine inandığımız bir kadroyla, aday kadrosuyla vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Bu son derece önemli. Bazı yerlerde destek partimize yüksek olacaktır. Bazı yerlerde belki daha orta halli kalacaktır. Belediye kazanacağımız çok yer olacağına inanıyoruz.”

“Bizim parti olarak tabii ki en önemli hedefimiz bu ülkenin merkezi hükümetinde söz sahibi olmak, bu ülkede iktidar olmak.'' diyen Babacan, şunları söyledi:

''Dolayısıyla 2028'de veya daha erken yapılabilecek genel seçimler bizim en önemli hedefimiz. Bu bir maraton koşusu, bu maraton koşusunda bizim uzun vadeli hedeflerimiz var ve uzun vadeli hedeflerimizden asla vazgeçmiyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz sapasağlam yerinde duruyor, ama bu yerel seçimlerin de çok önemli bir kilometre taşı olduğunu biliyoruz, çok önemli bir safha olduğunu biliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı