USD/TRY: Yurtdışında ABD borsaları haftaya kısmi soluklanmayla başlarken, bu sabah da vadelilerde sınırlı kayıplar gözleniyor. Bilanço döneminde yaşanan kuvvetli ralli, bilanço döneminin sonuna doğru gelinmesiyle şimdilik duraksamış gözüküyor. Fed yetkililerinden gelen açıklamalar da faiz indirimi konusunda sabırlı olunması gerektiğine yönelik mesajlar içeriyor. Piyasalar da bu durumda katalizör bulmakta zorlanıyor. Dün hafif gerileyen Dolar endeksi (DXY de bu sabah benzer bir tablo çiziyor. Yurtiçi tarafta ise veri gündemi bugün oldukça sakin. Bugünkü ajandada ABD tarafında dayanıklı mal siparişleri, CB tüketici güven endeksi ve konut verileri öne çıkıyor. Fiyatlamalar tarafında ise gelişmelere net bir tepki vermeyen Dolar/TL dünü 31,12 seviyesinde tamamlandı. Yeni güne hafif yukarı yönlü hareketlerle başlayan paritede günün geri kalanında da bu eğilim devam edebilir.

EUR/USD:  ABD'de faiz indirim beklentilerinin ötelenmesi takip edilirken, perşembe günkü PCE verisi öncesinde bugünkü veriler oynaklık yaratabilir. Avrupa tarafında ise Euro Bölgesi enflasyonu beklenirken, Başkan Lagarde faiz indirimleri konusunda tekrar enflasyonda %2 seviyesine kadar geri çekilmeyi işaret etti. Geçtiğimiz hafta da bir ECB üyesi ECB'nin Fed'den önce indirimlere başlamasını beklemediğini ifade etmişti. Parite tarafında ise dün %0,3 yükselen ve 1,0851 seviyesinden kapatan EUR/USD'de 1,0790 seviyesi yakın destek bölgesi olarak öne çıkıyor. Yükseliş hareketinin devamı halinde ise 1,0880 - 1,0900 güçlü direnç bölgesi olarak takip edilebilir.

 

XAU/USD: Dün 2.025 - 2.037 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın günü 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde 2.031 seviyesinde tamamladı. Fed üyelerinin faiz indirimi konusunda sabırlı olunması gerektiğini yinelemesinin ardından Ons Altın üzerindeki baskı devam ederken, bugün açıklanacak ABD verileri sonrası değerli madende dalgalanmalar izlenebilir. Teknik seviyelere bakıldığında 2.055 seviyesi direnç bölgesi olarak öne çıkarken, 2.025 seviyesi destek olarak ele alınabilir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı