“Kayseri’de Savunma Sanayi” konulu istişare toplantısında konuşan Başkan Büyükkılıç, “Kayserimizdeki stratejik şehir olarak ve güvenli bir liman olarak nitelendirilen bu şehirde yatırımlarla ilgili tarihi süreci hep beraber dinledik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’mize stratejik bir şehir olarak bakış açsını ve ilk yatırımını uçakla ilgili hava ikmalimizde başlatmış olmasını önemli ve anlamlı buluyorum.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, yerel yöneticiler olarak savunma sanayii alanında üzerlerine düşeni yapmaya gayret ettiklerini belirterek, “Bundan sonraki süreçte yol alma adına, şehrimize katkı sağlama adına hep beraber neler yapabilirize kafa yormamız gerektiğini, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir şehir olarak da daha fazlasını yapmak için gayret göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de bozkırın ortasında olan bir Anadolu şehri olan Kayseri’nin 4 milyar dolar ihracat yaptığını, mobilyada ihracat rekorunun Kayseri’ye ait olduğunu anlattı.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise Kayseri’nin, 6 bin yıllık tarihi, 4 bin 500 yıllık ticari geçmişi, 100 yılı aşkın üretim tecrübesi olan, girişimcisi bol olan kadim bir şehir olduğunu ifade etti.

Hibya Haber Ajansı