Altıncı Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Konferansı, Kenya'nın başkenti Nairobi'de gerçekleştiriliyor. BM Çevre Programı İcra Direktörü Inger Andersen, konferansın küresel çevre yönetimi için olan önemini vurguladı ve Çin'in çevre koruma alanındaki katkılarını takdirle karşıladı.

Andersen, Çin Medya Grubu'na (CMG) yaptığı açıklamada, Çin'in BM Çevre Programı ve çok taraflı çevre anlaşmalarına daima öncü bir ortak olduğunu belirtti. Çin'in Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin 15. konferansına başkanlık ederek "Kunming-Montreal Küresel Biyoçeşitlilik Çerçevesi"ni onayladığını ve biyolojik çeşitlilik alanında sürekli iyi bir performans sergilediğini ifade etti. Andersen ayrıca, Çin'in 2060 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma taahhüdünde bulunduğunu ve şu anda en fazla yenilenebilir enerji üretimine ve en yüksek kurulu kapasiteye sahip ülke olduğunu dile getirdi.

Bu yılki BM Çevre Konferansı'nın teması, "Etkili, kapsayıcı ve sürdürülebilir çok taraflı eylemler aracılığıyla iklim değişikliği, biyoçeşitlilik kaybı ve kirlilikle mücadele" olarak belirlendi. Konferansa, 182 BM üyesi ülkeden binlerce temsilci katıldı.

Hibya Haber Ajansı