Haftaya zayıf başlayan Borsa İstanbul’da satış baskısının etkisini arttırdığı görülüyor. Dün zayıf açılış sonrasında gün ortasına kadarki süreçte tepki denemeleri görülse de kapanışa doğru etkili olan satışlar ile gerileyen BIST 100 endeksi günü %1.28 oranında değer kaybı ile 9062.36 seviyesinden tamamladı.

Son 3 işlem gününü de negatif yönde tamamlayan endekste satış baskısı genele yayılırken, orta vadeli yükselen trend desteğine yaklaşıldığını görüyoruz.

Son günlerde etkili olan satışlar ile göstergelerde bozulma belirginleşirken, endekste trend desteği olan 9000 ile 22 günlük ortalama seviyesi olan 9029 seviyesini kritik noktalar olarak takip edeceğiz.

Son 3 işlem gününde etkili olan satışları kısa vadeli düzeltme eğilimi olarak değerlendirdiğimiz endekste 9000 desteğinin altında yaşanabilecek kapanışın kısa vadeli düşüş trendinin başladığının işareti olacağını düşünüyoruz.

Teknik göstergelerin konumu bu desteğinin kırılma olasılığını artırırken, 9000 desteğinin kırılması sonrasında özellikle son dönemde hızlı primlenmiş hisselerde kademeli olarak satış stratejisi izlenmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

9000’in altında yaşanabilecek kapanış sonrasında ise sırasıyla 8917 ile bir önceki zirve konumunda olan 8562 seviyelerini kısa vadeli alt destekler olarak takip edeceğiz.

Endekste trend desteğinden gelebilecek tepki ataklarında ise 9220 ile 9280 seviyelerini ilk dirençler olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı