Temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gerçek bir kentsel dönüşüm projesine imza atıyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda gerçeklerle yalanları ayırt etmek isteyenler, yine Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projemize de bakabilirler. Çözülmemiş mülkiyet sorunlarını, biz çözdük. Her konuyu, vatandaşla uzlaşarak yaptık. Hemen bir uzlaşma ofisini orada devreye aldık ve yüzde 100 uzlaşı sağladık. Riskli yapıları yıktık. Hak sahiplerine kira yardımı sağladık İBB olarak. İstemeleri halinde, taşınabilecekleri stok konutlarımızı açtık ve söz verdiğimiz tarihte, aksatmadan tüm hak sahiplerine güvenli evlerini teslim ettik” dedi.

“Veremeyeceğimiz bir cevabımız yok”

İmamoğlu, “Veremeyeceğimiz bir cevabımız yok” diyerek, “Vatandaşın güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Hayali vaatler vermedik. Verdiğimiz tüm sözleri de tuttuk. Tutamayacağımız bir sözü de vermedik. İstanbul'un her tarafında, inanın o iç huzurla dolaşıyorum. Geçmişten bugüne, kentsel dönüşüm süreçleriyle ilgili, ne yazık ki insanların ön yargılarını yıkmak, kamu adına kolay bir şey değil. Bunu yıkmak adına ısrarla anlatıyoruz, ‘Arkadaşlar, lütfen sonuna kadar bilgi vermekte, detay vermekte geri durmayın’ diyoruz” açıklamasında bulundu.

“Dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetinin yüzde 65’ini de üstleneceğiz”

Kentsel dönüşümde yapacakları yardımlardan da bahseden İmamoğlu, “5 yıldır demek de yanlış. Aslında 4,5 yıldır, kimseyi mağdur etmeden, halkın dertlerini çözmek için, bütün arkadaşlarımla var gücümle tüm özenimle çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum. Dar gelirli vatandaşlarımıza ait 50 bin riskli konutun, göreceksiniz inşaat maliyetinin, bütün bu vaatler hesabı kitabı yapılmış vaatlerdir inşaat maliyetinin yüzde 60’ını biz karşılayacağız. Yine bu konutlarda yaşayan dar gelirli emeklilerimizin, inşaat maliyetinin yüzde 65’ini de biz üstleneceğiz, biz. Bugünkü anlayışın, daha dün, emeklilerin aldığı maaşla ilgili dalga geçecek seviyede yorum yapmasını, ben hicap duyarak akşam dinledim. Riskli binalarda yaşayan ev sahiplerine ve kiracılara. Bakın bu kiracı sürecini biz olayın içine kattık. Bakanlığın verdiği desteğin üzerine, 7 bin lira ekstra kira desteğini de biz vereceğiz” diye konuştu.

“Atom karıncanın üstüne bir tarif var mı bilmiyorum?”

İmamoğlu, konuşmasında halktan yetki isteyerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

"Tüm şeffaflığıyla, size hesap verecek bir biçimde, yetkiyi bize verin. Elbette yetkiyi istiyoruz. Ama yetkinin her anında, her saniyesinde şeffaf. Sokakta yürürken bizi göreceksiniz. Pazarda yanınızda rastlayacaksınız. En zor anınızda, yanınızda olacağız. Meclisimizi, onların bilmediği şekliyle naklen, her şeyini size göstereceğiz. Tüm şeffaflığıyla, size hesap verecek bir biçimde, yetkiyi bize verin. Size… Atom karıncanın üstüne bir tarif var mı bilmiyorum ama inşallah bulacağız. ‘Ekrem gibi çalış’ denebilir. Beş yıl daha sizin için çalışmaya devam edeceğiz. Yetki istiyoruz. Birlikte kazanmaya, birlikte başarmaya, İstanbul'un 16 milyon insanımıza ait olduğu bir dönemi, hep birlikte var etmeye talibiz.”

Hibya Haber Ajansı