Halil Konakçı’nın sosyal medya paylaşımında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” şeklinde açıklama yapmıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Konakçı’nın paylaşımına, "Referandum ile Türklüğü kanıtlanmış Hatay’ın çoğunluğu Arap diyerek BAAS rejiminin bile geri çektiği iddialara destek oluyor, Hatay Fransızlarda kalsaydı da ezan Arapça okunsaydı diyor. Sen bir de Cezayirlilere anlat bunu. Ve bu Türk devleti ve Milletine düşman, Hz. Muhammed, Hz. Meryem ile evlenecek diyen adamı (lafın gelişi) 5 polis memuru koruyor. Oysa hak ettiği İstiklal Mahkemesinde yargılanmak” şeklinde tepki gösterdi.

Halil Konakçı, Ümit Özdağ’ın paylaşımına istinaden açtığı manevi tazminat davasını bugün görülen duruşmada kaybetti.

Zafer Partisi ve Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevdagül Tunçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal medya fenomeni Halil Konakçı, Genel Başkanımızın Tweetinden ötürü açtığı 3 kuruş talepli manevi tazminat davasını bugün görülen duruşmada kaybetti. Kamuoyunun bilgisine sunarım” 

Hibya Haber Ajansı