Altın bir ayın zirvesini test etti

Dün ABD’den gelen veriler destek bulan sarı maden, son bir ayın zirvesini kaydettiği bir günü yaşadı. 2034 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seansın ilk saatlerinde satıcılı bir seyir izleyerek 2028 dolar/onsla seansın en düşük seviyesini kaydetti. ABD’de açıklanan kişisel tüketim harcamaları beklentilerin altında kalırken, ABD ekonomisinin yavaşlamasına işaret etti. Altın da bu veri karşısında pozitif seyir izlerken, 2050 dolar/onsla seansın en büyük seviyesini kaydetti. Seans sonuna doğru kısmi kar realizasyonları olurken, atlın seansı 2044 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş de dünkü pozitif ortamdan payına düşeni alarak, altına kıyasla daha pozitif bir seyir izledi. 22,46 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 22,67 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,9 kazancı hanesine yazdı.

Platin dünkü seanstaki pozitiflikten payına düşeni alamazken yerinde saydığı bir günü geride bıraktı. 881 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, benzer seviyeden günü tamamlamış oldu.

Paladyum günün en çok değer kazanan kıymetli olurken, üç günün ardından pozitife dönmeyi başardı. 925 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 940 dolar/onstan seansı kapatarak yüzde 1,6 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Kaynak: Troy

Hibya Haber Ajansı