Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Erciyes Pediatri Akademisi Kongreleri ve Erciyes Çocuk Nörolojisi Günleri’ne katılan Büyükkılıç, birlikte anlam ifade ettiklerini bildirdi.

''Biz birbirimizi yüreklendirmeliyiz. Biz birbirimize sahip çıkmalıyız.'' ifadesini kullanan Büyükkılıç, ''Kızıl elmamız, turanımız olmazsa olmazımız, Türk dünyası güçlü olacak. Günün koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne, yaptığımız projelerle, hayata geçirdiğimiz uygulamalarla, bilimin ışığında dünyada ‘biz de varız’ diyecek konuma gelmemiz lazım.” dedi.

“Sağlık alanındaki çalışmaların hepsine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz”

Büyükkılıç, sağlık alanında yapılacak çalışmalara katkıda bulunmayı önemsediklerini belirterek, “Gençlerimizin, meslektaşlarımızın eğitimine katkıda bulunma bağlamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve merkezdeki ilçelerimizle üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız diye buradan ifade ediyorum. Araştırma üniversitesi olarak, onur ve gurur duyuyoruz. Önemli olan insanlığa hizmet verecek ortamların sağlanmasıdır. Bir hekim olmanın da getirisiyle Kayseri’mizde sağlık alanındaki çalışmaların hepsine katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz. Projelerimiz daha çok o yönde ön plana çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sosyal içerikli, bilimle, bilişimle, akıllı şehircilik ile ilgili yeni dönemde önemli projeleri hayata geçireceklerine işaret Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki tane tıp fakültemiz var diyerek göğsümüzü kabartarak konuşuyoruz. Bu süreçleri daha iyi konumlara getirecek bilgi, donanım, güç var.  Sosyal içerikli, bilimle, bilişimle, akıllı şehircilik projeleri ile çok yol alacağımıza inanıyorum. Bugünün hediyesi olarak Alzheimer ile ilgili yapacağımız bir proje ile Kayseri’mizdeki Alzheimer hastalarının yakınları olan dostlarımızın hem yükünü hafifletmek hem de onlara destek vermek adına bu dönemdeki en önemli projelerimizden birisi olacağını paylaşıyor, hemen üniversitemizin karşısındaki alanda hayata geçireceğimizi belirtiyorum.”

Büyükkılıç, yapılacak çalışmanın hem Türk dünyasına hem insanlığa hem de bilim adamlarına, genç meslektaşlarına hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

Hibya Haber Ajansı