Çin Cumhurbaşkan Yardımcısı Han Zheng, önceki gün başkent Beijing’de Çin-Amerikan Ticaret Odası’nın (AmCham China) yıllık yemeğine katıldı.

Han Zheng, yaptığı konuşmada, Çin-ABD ekonomik ve ticari işbirliğinde edinilen somut neticelerin iki ülkenin ekonomik ve toplumsal gelişmelerine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Han, iki ülkeden iş çevrelerinin dostluk ve karşılıklı güvenin temelini sağlamlaştırarak işbirliği alanlarını genişletmesini ve elverişli bir gelişme ortamı yaratmasını, bu sayede iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin daha istikrarlı ve uzun vadeli şekilde ilerlemesini arzuladıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Han, Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı kararlılıkla ilerleterek yabancı yatırımların piyasaya girişine ilişkin negatif listeyi kısaltmaya devam edeceğini ve yabancı sermayeli işletmelerin Çinli muadilleriyle eşit muamele görmelerini sağlayacağını kaydetti.

ABD’den daha fazla girişimcinin Çin’de yatırım yapmasını beklediklerine işaret eden Han, Çin-Amerikan Ticaret Odası’nın Çin Uluslararası Ticareti İlerletme Konseyi (CCPIT) gibi kuruluşlarla iletişimi güçlendirerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinde daha fazla netice kazanılması için ortak çaba harcamasını temenni ettiklerini belirtti.

Etkinliğe Çin ve ABD’nin iş çevrelerinden yaklaşık 500 kişi katıldı.

 

Hibya Haber Ajansı