USD/TRY: Bu sabah ayrıca şubat ayı enflasyon verisi takip edildi. Aylık olarak %4,53 (beklenti %3,85) oranında gerçekleşen enflasyon yıllık geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise %67,07 (beklenti %66) olarak gerçekleşti. Haftanın geri kalanında ise Kabine Toplantısı ve cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye değerlendirmesi diğer önemli gelişmeler olarak ajanda da yer alıyor. Yurtdışında ise bu hafta Powell'ın konuşmasıyla birlikte önemli veriler takip edilecek. Ocak ayında açıklanan olumlu veriler ve beklentilerden yüksek gelen enflasyon rakamlarının ardından, şubat ayında da bu seyrin devam edip etmeyeceğine yönelik veriler yakından izlenecek. Bu kapsamda, cuma günü açıklanacak şubat ayı tarım dışı istihdam verisi yüksek öneme sahip. Powell'ın konuşması veriden önce olduğu için piyasa etkisi sınırlı kalabilir. Bu sabahki küresel fiyatlamalara bakıldığında ise ABD vadelileri yatay. Arka arkaya ikinci hafta da gerileyen Dolar Endeksi (DXY) bu sabah da hafif geri çekiliyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise şu sıralarda %4,20 civarında hareket ediyor. Parite tarafında ise gelişmelere net bir tepki vermeyen Dolar/TL geçtiğimiz haftayı 31,35 seviyesinde tamamlandı. Yeni güne yatay hareketlerle başlayan paritede günün geri kalanında hafif yukarı yönlü eğilim devam edebilir. 

EUR/USD: Geçtiğimiz hafta cuma günü Euro bölgesinde açıklanan enflasyon verisi parite üzerinde kayda değer bir harekete sebep olmadı. Diğer yandan, ABD'de şubat ayı ISM imalat sanayi endeksi beklentilerden düşük gelmesiyle Dolar için baskılayıcı olurken, EURUSD paritesi haftanın son işlem gününde %0,3 oranında prim yaparak 1,0837 seviyesinden tamamladı. Söz konusu yükselişe karşın paritede henüz bir yönde net bir kırılımın gerçekleştiği söylenemez. Bu haftaki veriler ve gelişmeler ise parite tarafında yön tayin edebilir. Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ve ECB faiz kararı dışında ABD tarafında tarım dışı istihdamı önem arz etmekte. Bugün ise parite kısmi yükseliş beklerken, 1,0890 direnç olarak izlenebilir. Aşağıda ise 1,0820 ve 1,0790 sıralı destekler konumunda.

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta 2.025-2.088 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın haftanın son işlem gününü 2.083 seviyesinde tamamladı. Açıklanan verilerin etkisiyle yukarı yönlü ivme kazanan değerli madende Cuma günü sert yükseliş gerçekleşti. Bu hafta Fed Başkanı Powell'ın yapacağı yarı yıl sunumlarında faiz indirimi konusunda temkinli yaklaşımların vurgulanması öngörülüyor. Ek olarak, ABD tarım dışı istihdam verisi takip edilecek. Yükselişin devamı halinde 2.100 seviyesi direnç olarak öne çıkarken, olası kar satışlarında 2.055 seviyesi destek konumunda. 

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı