Esnaf ziyareti sonrası basın açıklamasında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “4 etaplı bir çalışma planladık. Sadece 1’inci etap için 770 milyon liralık bir kaynak aktardık. Tüm etaplar tamamlandığında Kemeraltı’nda 20 kilometre kanalizasyon hattı, 10 kilometre yağmur suyu hattı, 27 kilometre içme suyu hattı, 200 kilometre aydınlatma, iletişim, elektrik hattı, 150 bin metrekare zemin betonu, 150 bin metrekare granit kaplama ve peyzaj düzenlenmeleri tamamlanmış olacak. Bugünün fiyatlarıyla 4 etapta 2 milyar liranın üzerine çıkacak devasa bir çalışma bu” ifadelerini kullandı.

“Bizim alabileceğimiz en büyük ödülü verdiler”

Başkan Soyer konuşmasında Kemeraltı esnafına gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ederek, “Bugün sağ olsunlar yol boyunca alkışlarla yürüdük, güler yüzlerini gördük, teşekkürlerini duyduk. Bizim alabileceğimiz en büyük ödülü verdiler. Her birinden Allah razı olsun. Gösterdikleri anlayış için çok teşekkür ederim. Çok sıkıntılar çektiler ama büyük bir anlayışla karşıladılar. İyi ki bu desteği bize verdiler. Bu büyük bir hamleydi umuyorum ki devam edecek. Elimizi asla Kemeraltı’ndan çekmeyeceğiz. Bugüne kadar verdiğimiz emeğin takipçisi olacağız. Bundan sonra bu işe girecek olanlara destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

2’inci etap çalışmaları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı Çarşısı’nda başlattığı tarihi yenileme projesinin ikinci etabı başladı. Tarihi çarşıyı altyapısı ve üstyapısıyla baştan sona yenilemek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anafartalar Caddesi ve Milli Kütüphane Caddesi’ni kapsayan ilk etap çalışmaları kapsamında yağmur suyu kanallarından, restorasyon çalışmalarına, kesintisiz internet ağından aydınlatma sistemlerine kadar Kemeraltı’nı yeni bir çehreye büründürdü.

Hibya Haber Ajansı